carnati-cu-sos

Ingrediente:

  • 5 cârnați din carne de vită
  • 1 ceapă, feliată
  • 1 morcov, tăiat cuburi
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă turmeric
  • 1 linguriţă praf de curry
  • piper proaspăt
  • 2 dovlecei, felii
  • 100gr. fasole verde
  • 1 cană smântână
  • 1 pahar cu apă
  • 1 linguriţă făină de porumb
  • 1 lingură de zahăr brun

Mod de preparare:

1. Tăiaţi cârnaţii în felii şi gătiţi într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Când sunt gata, aruncaţi uleiul rămas şi scoateţi cârnaţii pe o farfurie.

2. În aceeași tigaie, adăugaţi ceapa, morcovul, și fierbeţi până când ceapa este transparentă.

3.Adăugaţi boiaua de ardei, turmericul, piperul, zahărul brun şi pudra de curry. Lăsaţi pe foc 2 minute.

4. Adăugaţi în tigaie cârnaţii şi smântâna. Amestecaţi bine.

5. Amestecaţi făina de porumb cu apa și adăugaţi în tigaie. Amestecaţi continuu până când sosul se îngroaşe.

6. Adăugați dovleceii și fasolea și fierbeţi timp de 3 minute.

7. Serviţi alături de cârnaţi cu usturoi, piure de cartofi sau orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *