Carne de vită cu tăiței

carne-de-vita-cu-taitei

Ingrediente:

  • 200gr. ţăiţei de sticlă
  • 2 linguriţe ulei de arahide
  • 2 linguriţe de ghimbir
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • jumătate ardei verde, tăiat în felii subțiri
  • jumătate ardei roșu, tăiat în felii subțiri
  • 1 morcov mare, curăţat şi tăiat în bastoane
  • 1 ceapă albă, tăiată în felii subțiri
  • 500gr. friptura, tăiată în felii subțiri

Mod de preparare:

1. Puneţi tăiţeii într-un vas termorezistent şi acoperiţi cu apă clocotită. Lăsaţi să se înmoaie timp de 5 minute și apoi scurgeţi bine de apă. Acoperiţi vasul.

2. Într-un castron mic amestecaţi sosul de soia, sucul de lămâie şi zahărul.

3. Încalziţi jumătate din uleiul de arahide în tigaie şi adăugaţi fâșiile de carne de vită. Lăsaţi pâna se rumenesc apoi scoateţi pe o farfurie.

4. Adăugați restul de ulei în tigaie după care puneţi ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovul şi ghimbirul. Amestecaţi timp de două minute și apoi adăugaţi carnea de vită. Gătiţi încă două minute înainte de a pune legumele şi sosul.

5. Adăugați tăiţeii în tigaie și amestecaţi bine. Serviţi imediat o porţie gustoasă de carne de vită cu tăiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *