foto: telegraph.co.uk

Cartea minune care îi adoarme imediat pe copii
foto: telegraph.co.uk

Cine nu s-a confruntat cu refuzul copilului de a merge la culcare. Chiar dacă există un ritual stabilit înainte de culcare, băiţă, mângâieri şi cântecele, poveste de seară, după ce ai epuizat toate acestea şi tu eşti deja pe jumătate adormit, copilul pare că atunci s-a terzit şi are chef de joacă.

Pentru astfel de cazuri, psihologsi suedez Carl-Johan Forssen Ehrlin a publicat o carte prin care, folosind tehnici psihologice, reuşeşte să îi trimită pe cei mici la culcare.

De pe site-ul telegraph.co.uk, aflăm însă că ceilalţi autori de cărţi pentru copii sunt cu adevărat îngrijoraţi, întrucât această carte se află deja în topul preferinţelor părinţilor. Alison Forrestal, Director de Cărţi şi de divertisment mass-media la Amazon UK a declarat: „Aceasta este prima dată când un autor independent a luat poziţia numărul unu în topul cărţilor cu imprimare grafică”

Aflăm aşadar, că “Iepurele care vrea să adoarmă” este o lucrare de 26 de pagini, ce îi ajută pe cei mici să se relaxeze, să se concentreze, iar în cele din urmă să adoarmă.

Părinţii sunt încurajaţi să caşte în mod frecvent, să pună accent pe anumite cuvinte şi să folosească un ton calm şi o voce joasă atunci când citesc cuvintele cu litere înclinate.

Deşi este o carte cu poze, copii sunt încurajaţi mai mult să asculte povestea, decât să urmărească imaginile.

Forssen Ehrlin spune că acesta este „echivalentul verbal de legănare a unui copil să doarmă” , iar sutele de comentarii online primite de la părinţi care consideră că acesată descoperire a revoluţionat orele de culcare, vin să întărească convingerile psihologului.

„Înainte, am scris cărţi despre leadership şi dezvoltare personală folosind aceste tehnici, dar ideea de carte pentru copii mi-a venit în timpul unei călătorii mai lungi cu mama mea, care a reuşit să adoarmă, şi atunci m-am gândit că aş putea folosi metodele mele pentru a-i ajuta pe copii se relaxeze „, a spus el.

„Când ne-am oprit, am notat totul pe un şerveţel, dar am avut nevoie de încă 3 ani şi jumătate pentru a veni cu povestea perfectă, astfel încât toate tehnicile au fost utilizate în ordinea corectă.”

„Această îi ajută pe copii să se concentreze şi facă parte din poveste, astfel încât aceştia adorm împreună cu iepurele. Ei întâlnesc personaje precum Unchiul Căscat şi Bufniţă Pleoape-Grele „.

Cartea minune care îi adoarme imediat pe copii
foto: telegraph.co.uk

Aflăm din sursa amintită că Forssen Ehrlin a înregistrat cartea şi i-a pus-o chiar fiului sau să o asculte încă de când se afla în pântece, iar acum îi pune pe cartea audio pentru a-l adormi .

Şi reacţiile altor părinţi au fost la fel de pozitive:

„Sunt fără cuvinte!” a scris un părinte a scris pe Amazon. „Stau nemişcată şi aştept să mă ciupească cineva să mă trezesc la realitate. Dacă până acum îmi lua 2-3 ore să reuşesc să îl adorm pe fiul meu, acum mi-a luat 12 minute. Şi nu am ajuns decât la mijlocul paginii 2. ”

Un altul a spus: „Băiatul meu a început să caşte după aproximativ 3 minute şi a adormit rapid în 10 minute.”

„Sunt uimit de succesul pe care l-a avut cartea „, a adăugat Forssen Ehrlin. „Căsuţa mea de mesaje este plină cu mesaje de la părinţi care spun că i-a ajutat într-adevăr pe copiii lor să se relaxeze şi adoarmă.”

Cartea a fost deja tradusă în şapte limbi, iar Forssen Ehrlin are în plan acum un alt material care să îi ajute pe cei mici să folosească toaleta.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *