piure-de-cartofi-cu-bacon

Ingrediente:

  • 4 felii groase de bacon
  • 3 cartofi , decojiți și tocati (aproximativ 4 cești)
  • 2 lingurițe de sare
  • 2/3 cană lapte bătut
  • 2 linguri de unt

 

Mod de preparare:

  1. Puneți cartofii tocați și sarea într-un vas și acoperiți cu apă. Aduceți la fierbere, reduceți focul la mediu și lăsați până când se înmoaie, aproximativ 5-10 minute.
  2. În timp ce cartofii sunt pe foc, puneți baconul într-o tigaie cu ulei și lăsați până devine crocant, aproximativ 10 minute. Scoateți pe un prosop de hârtie pentru a șterge excesul de grăsime, apoi tăiați în bucăți mici.
  3. Încălziți laptele bătut și untul într-o cratiță până când untul este topit.
  4. Puneți toate ingredientele într-un castron mare și amestecați cu mixerul până se obține o compoziție pufoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *