Cartofi cu tofu și kale

Cartofi-cu-tofu-și-kale

Ingrediente:

  • 3 cartofi potriviți, tăiați cubulețe
  • 1 cutie Tofu, drenată și presată
  • 2 căni kale mărunțite
  • 1 cană suc de roșii
  • 425gr. năut
  • 2 legături ceapă verde, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocat
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
  • 1 morcov mic, tăiat cuburi
  • 4 ciuperci tăiate cuburi
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță oregano

 

Mod de preparare:

1. Cu o zi înainte de a va apuca de această rețetă, puneți năutul la înmuiat.

2. A doua zi, clatiți-l în câteva ape și dați la fiert aproximativ 2 ore, la foc potrivit.

3. Puneți în cratiță uleiul, sosul de soia și sucul de roșii. Adăugați cartofii, kalele, ceapa, ciupercile, morcovul, usturoiul, ardeiul și lăsați până când se înmoaie.

4. Adăugați, pe rând, tofu mărunțiți, năutul, pătrunjelul tocat mărunt și condimentele.

5. Acoperiți și lăsați pe foc aproximativ 5 minute.

6. Cartofi cu tofu și kale este o rețetă ușor de făcut și foarte sănătoasă.

 

 

sursa foto: slanutak.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *