Pentru astăzi va propun o reţeta extrem de simplă, dar de efect maxim, aparţinând Florentinei Vasilescu.

Un preparat gustos, consistent, aromat şi foarte aspectuos!

Cartofi evantai împănaţi

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi măricei
  • O lingură ulei de măsline
  • O linguriţă piper
  • O linguriţă boia
  • O linguriţă pudră de curcuma
  • Sare
  • 3-4 linguri caşcaval uscat sau parmezan ras
  • 150g prosciutto crudo, bacon sau şuncă de curcan (în funcţie de preferinţa fiecăruia)
  • Opţional 2 căţei de ustoroi

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se curăţă de coajă. Se taie în felii subţiri, doar pe o adâncime de ¾ din el, astfel încât partea de jos a rămână întreagă.

Se presară cu usturoi, condimente şi ulei şi se întind bine toate aceste ingrediente, pentru a fi uniform distribuite.

Între pliurile formate se pun feliuţe din mezelul dorit, iar deasupra se presară caşcaval ras. Se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc potrivit, şi se lasă până se rumenesc frumos.

Cartofi evantai împănaţi

Să aveţi poftă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *