Cartofi evantai împănaţi

Pentru astăzi va propun o reţeta extrem de simplă, dar de efect maxim, aparţinând Florentinei Vasilescu.
Un preparat gustos, consistent, aromat şi foarte aspectuos!
Ingrediente:
- 4-5 cartofi măricei
- O lingură ulei de măsline
- O linguriţă piper
- O linguriţă boia
- O linguriţă pudră de curcuma
- Sare
- 3-4 linguri caşcaval uscat sau parmezan ras
- 150g prosciutto crudo, bacon sau şuncă de curcan (în funcţie de preferinţa fiecăruia)
- Opţional 2 căţei de ustoroi
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă de coajă. Se taie în felii subţiri, doar pe o adâncime de ¾ din el, astfel încât partea de jos a rămână întreagă.
Se presară cu usturoi, condimente şi ulei şi se întind bine toate aceste ingrediente, pentru a fi uniform distribuite.
Între pliurile formate se pun feliuţe din mezelul dorit, iar deasupra se presară caşcaval ras. Se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc potrivit, şi se lasă până se rumenesc frumos.
Să aveţi poftă!