Cartofi fondanţi cu sos de roşii şi pui

0

Iată o altă reţeta minunată, delicioasă şi aspectuoasă, venită de această dată de la Iuliana Dinu, o altă mămică extrem de talentată în bucătărie.

Iată aşadar care sunt secretele Iulianei pentru a prepara cartofi fondanţi cu sos de roşii şi pui, o reţetă foarte iubită de cei 2 băieţei ai săi.

 

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi
  • 150 g unt
  • 250 ml supă de pui
  • 200g roşii în sos sau 4-5 roşii prospete de sezon
  • usturoi
  • Un piept de pui
  • Sare, piper
  • Pătrunjel
  • Cimbru

Mod de preparare:

Pieptul de pui, dacă este de ţară, se fierbe în apă cum puţină sare. Dacă este din cel din comerţ….nu mai este necesar.

Cartofii se curăţă, se spală, iar apoi se pun la fiert pentru aproximativ 10 min, până se înmoaie doar uşor.

Într-o tigaie încinsă se pune untul şi apoi cartofii,se lasă până se rumenesc frumos. Se adaugă apoi usturoiul pisat şi supa de pui. Se pune capacul şi se lasă la foc mic până trec testul cu furculiţa.

Pieptul de pui se taie fâşii, apoi se pune în tigaie cu o lingură de unt sau de ulei până se rumeneşte frumos. Dacă folosiţi pui din comerţ şi aveţi şi o tigaie bună, neaderentă, nu este necesară grăsime suplimentară. Se rumeneşte la fel de frumos şi iese foarte fraged punându-l direct în tigaie la foc mic, şi întorcând pe toate părţile.

Dacă reţeta o pregătiţi iarna, puteţi folosi o conservă de roşii în sos. Dacă însă suntem în plin sezon estival şi avem roşii dulci, suculente şi aromate, este şi păcat să nu le folosim. Le curăţaţi de coajă scufundându-le în apă fiartă, apoi cu o furculiţă le zdrobiţi şi le puneţi într-o tigaie cu 2-3 grăunţi de usturoi pisat.

Se lasă la foc mic până scade considerabil, se adaugă verdeaţa tocată fin, puţină sare, piper şi opţional o lingură de ulei şi pieptul de pui, apoi se opreşte focul.

Poftă bună!

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *