Cartofi franţuzeşti

Ingrediente:

  •  1 kg cartofi
  •  200g brânză telemea
  •  1 cutie smântână pentru gătit
  •  o jumătate pahar de lapte
  •  2 ouă
  •  2-3 linguri de mazăre
  •  1 ardei roşu
  •  Sare, piper

 Mod de preparare:

Cartofii întregi se fierb la aburi sau în apă clocotită, iar apoi se lasă să se răcească.

Într-un castron se bat ouăle spumă, se adaugă brânza telemea rasă, smântâna, laptele şi condimentele, iar apoi se omogenizează bine.

Ardeiul se taie julien, iar cartofii răciţi se taie rondele subţiri.

Într-o crăticioară rotundă sau o tigaie fără coadă unsă cu puţin unt sau tapetată cu hârtie de copt, se aşează un rând de cartofi, apoi se presară puţin ardei şi mazăre. Se toarnă din compoziţia de brânză, după care se mai pune un strat de cartofi, şi tot aşa se alternează până la final. Deasupra se toarnă un strat de compoziţie.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte uşor deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *