Cartofi gratinaţi cu usturoi şi ghimbir

Cartofi gratinaţi cu usturoi şi ghimbir

Ingrediente:

  • 1kg cartofi,
  • 400ml smântână pentru gătit (min 20%),
  • 200g parmezan
  • O lingură unt
  • 1 ou,
  • 4 căţei usturoi,
  • O bucăţică de 2-3 cm de ghimbir
  • ½ linguriţă nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în coajă.

După ce au fiert se curăţă şi se taie felii. Smântâna se amestecă cu jumătate din cantitatea de parmezan şi cu oul bătut. Se adaugă usturoiul pisat, ghimbirul dat pe răzătoarea mică, nucşoara, sare şi piper după gust.

Se unge o tavă cu puţin unt şi se pun felii de cartofi una lângă altă. Se toarnă 1/3 din compoziţia de smântână, apoi se pune un al doilea rând de cartofi şi se repetă operaţiunea. La fel se procedează şi cu cel de-al treilea strat de cartofi, iar apoi se toarnă restul de compoziţie de smântână, se presară restul de parmezan ras, iar tava se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40min, la foc mediu, până se rumeneşte frumos.

 

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *