Cartofi la cuptor cu aripioare de pui

Un preparat simplu şi delicios, uşor de realizat şi foarte apetisant
Iată reţeta Florentinei Vasilescu pentru cartofi rumeniţi la cuptor cu aripioare de pui
Ingrediente:
- 500g aripioare de pui
- 1kg de cartofi
- 2 morcovi tăiaţi
- 1 ardei gras
- 1linguriţă de boia
- Piper
- Sare
- Oregano
- Busuioc
- pătrunjel
- ulei
Mod de preparare
Cartofii se curăţă şi se taie rondele, după care se lasă puţin în apă ca să iasă amidonul din ei. Morcovii se curăţă şi ei şi se taie rondele, ardeiul se taie bucăţi mai mari.
Carnea spălată bine se pune într-o tavă, iar pe lângă ea se aşează cartofii, morcovii, ardeiul.
Se presară condimentele, se amestecă bine, iar apoi se adaugă puţin ulei. Opţional se poate adăuga şi o cană de apă, ca să le dea frăgezime mai multă pulpelorsi să se pătrundă mai bine legumele.
Tava se introduce la cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, la 180 de grade.
Când încep să se rumeneasca, scoatem tava şi scurgem excesul de sos, lăsând doar puţin pe fundul tăvii astfel încât să nu se lipească.
Se mai lasă tava la cuptor pentru 10 minute, iar când sunt gata, scoatem tava şi presăram partunjel tocat mărunt.