Cartofi noi la cuptor cu brânză cheddarIngrediente:

  • 4 cartofi noi
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • ½ ceaşcă de lapte
  • o ceaşcă brânză cheddar rasă
  • o ceaşcă parmazan ras
  • o linguriţă boia dulce de ardei
  • Sare, piper după gust

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, după care se taie în felii subţiri.

Într-o crăticioară sau într-o tigaie de Teflon se pune la fiert laptele, peste el se adaugă făina în ploaie, untul, parmezanul ras, sare şi piper după gust.

Jumătate din cantitatea de cartofi se pun într-un vas uns cu unt, peste ei jumătate din compoziţia rezultată, apoi încă un strat de cartofi şi la sfârşit restul de compoziţie de brânză.

Brânza cheddar se presară deasupra, iar peste ea boia dulce.

Se dă tava la cuptorul încins la 180 de grade. Se lasă până când se rumeneşte frumos.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *