Cartofi "prăjiţi" la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • o linguriţă curry
  • o linguriţă boia dulce
  • ½ linguriţe piper
  • o linguriţă Rozmarin
  • un praf de sare
  • o lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se taie pe lung, puţin mai gros decât pentru prăjit. Se ţin apoi în apă aproximativ 1/2 ora pentru a scoate amidonul din ei.

Într-un castron se amestecă curry, boiaua, sarea şi piperul. Cartofii se freacă bine cu aceste condimente şi se aşează într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Se stropesc cu puţin ulei, de preferat prin pulverizare, iar apoi se presară rozmarinul.

Dacă vreţi un preparat şi mai dietetic, puteţi renunţa la ulei de tot. Ies la fel de grozavi!

Se bagă la cuptor la foc potrivit până devin aurii.

Dacă vă grăbiţi tare şi nu aveţi timp să îi faceţi pe îndelete, fierbeţi-i 10 minute înainte de a-i condimenta, iar apoi băgaţi-i la cuptor.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *