Cartofi umpluţi

Ingrediente:

  • 3 cartofi măricei
  • 3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri pline cu parmezan ras
  • Un fir de ceapă
  • O lingură pastă de tomate
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Cartofii se pun la cuptor şi se lasă până se înmoaie. Apoi se lasă să se răcească puţin şi li se taie câte un capac, apoi se scobesc. Pulpa de cartof rezultată nu se aruncă ci se pune într-un bol, se mărunţeşte, iar peste ea se adaugă untul şi parmezanul, apoi condimentele şi se freacă bine. Se umple la loc fiecare cartof, lasând spatiu şi pentru ou, apoi se sparge oul, se presară ceapa tăiată mărunt şi puţină pastă de tomate.

Se pun pe o tavă şi se dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc frumos deasupra, iar oul se întăreşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *