Caşcaval de casă

Va place caşcavalul, însă evitaţi să îl consumaţi pe cel din comerţ din cauza calităţii produselor de bază din reţetă şi a aditivilor pe care îi conţine?
Sunt convinsă însă, că nu v-aţi gândit cât de simplu este de făcut caşcavalul de casă! Aşadar, iată reţeta Iulianei Dinu, o mămică extrem de pricepută în bucătărie, care cu siguranţă vă va schimbă părerea.
Ingrediente:
- 1kg brânză
- 1kg lapte
- 200 g unt
- 1ou mare sau 2 ouă mai mici
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Dăm brânza pe răzătoare şi o punem pe foc cu laptele pentru 5-10 minute, până se formează zerul. Se pune în sită la scurs pentru o oră sau peste noapte.
O dăm iar pe răzătoare sau şi mai bine de data acesata folosim un blender pentru a o mărunţi.
Într-o cratiţă punem unutul, iar când s-a topit adăugăm brânza şi amestecăm energetic. Adăugăm oul/ouăle bătute şi amestecate cu bicarbonatul şi sarea.
Amestecăm până obţinem o „cremă”. Luăm după foc şi punem în forme/caserole unse cu unt/ulei, iar apoi le dăm la rece până a două zi.
Aţi văzut că nu este greu deloc?
Poftă bună!