Va place caşcavalul, însă evitaţi să îl consumaţi pe cel din comerţ din cauza calităţii produselor de bază din reţetă şi a aditivilor pe care îi conţine?

Sunt convinsă însă, că nu v-aţi gândit cât de simplu este de făcut caşcavalul de casă! Aşadar, iată reţeta Iulianei Dinu, o mămică extrem de pricepută în bucătărie, care cu siguranţă vă va schimbă părerea.

Caşcaval de casă

Ingrediente:

  • 1kg brânză
  • 1kg lapte
  • 200 g unt
  • 1ou mare sau 2 ouă mai mici
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă sare

Mod de preparare:

Dăm brânza pe răzătoare şi o punem pe foc cu laptele pentru 5-10 minute, până se formează zerul. Se pune în sită la scurs pentru o oră sau peste noapte.

O dăm iar pe răzătoare sau şi mai bine de data acesata folosim un blender pentru a o mărunţi.

Într-o cratiţă punem unutul, iar când s-a topit adăugăm brânza şi amestecăm energetic. Adăugăm oul/ouăle bătute şi amestecate cu bicarbonatul şi sarea.

Amestecăm până obţinem o „cremă”. Luăm după foc şi punem în forme/caserole unse cu unt/ulei, iar apoi le dăm la rece până a două zi.

Aţi văzut că nu este greu deloc?

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *