sâmbătă,decembrie 9, 2023
ceaiul verde
Foto: naitreetgrandir.com

Ceaiul verde este considerat o băutură sănătoasă, fiind bogat în antioxidanţi care sunt substanţe chimice care previn distrugerea celulelor din organism şi care ajută la prevenirea apariţiei bolii de inimă, hipertensiunii arteriale şi a diabetului.
Ceaiul verde, atât de benefic pentru organism s-a demonstrat a fi total neprielnic pentru femeile însărcinate. Urmările pot fi dintre cele mai grave. Femeile care au aflat că sunt însărcinate trebuie să meargă la un nutriţionist dacă nu se pricep ce alimente trebuie să consume în timpul sarcinii şi mai mult, trebuie să-şi facă o listă cu interdicţii, printre care să se afle înainte de toate ţigările, alcoolul, cafeina şi grăsimile. Ceaiul verde şi sarcina pot fi o ecuaţie destul de complicată dacă nu se stabileşte un consum moderat. Ceaiul verde este în general folosit ca şi tratament pentru slăbire, fiind foarte cunoscut pentru faptul că întârzie îmbătrânirea la nivelul epidermei, îmbunătăţeşte puterea minţii, ajută foarte mult şi dantura fiind un reducător al tartrului dentar, stopând totodată şi apariţia cariilor dentare, ajută în cazul obezităţii, reduce oboseala intelectuală sau chiar şi pe cea fizică, iar lista poate continua aparent numai cu aspecte pozitive în cadrul consumului moderat de ceai verde. Dar atunci când este consumat în exces, cu siguranţă nu va face bine fiinţei care se dezvoltă în interiorul uterului tău. O viaţă măruntă trebuie protejată de la bun început şi în nici un caz tratată cu substanţe de însănătoşire deoarece micuţul trebuie să se dezvolte natural, într-un mediu prielnic.

Cum evoluează consumul excesiv de ceai verde în organismul unei femei însărcinate

Ceaiul verde şi sarcina pot convieţui timp de nouă luni, dacă acesta este consumat moderat. Având în vedere că acesta conţine cofeină şi că nici cofeina nu este indicată în exces, în cazul în care optaţi pentru ceai verde, indicat ar fi să uitaţi de cafea sau să va organizaţi o cantitate minimă din ambele produse. În timpul sarcinii, spun specialiştii, aveţi voie la maxim două ceşti de cafea, însă acestea nu trebuie să fie prea tari şi mai mult, dacă alegeţi să consumaţi şi ceai verde, mai bine vă rezumaţi la o ceaşcă de cafea şi una de ceai. Mai exact ceaiul verde consumat în timpul sarcinii produce următorul fenomen: moleculele de EGCG (epigallocatechins), sunt structurate similar cu metotrexatul, un compus numit astfel, care are capacitatea de a ucide celulele canceroase prin simplul fapt că se leagă chimic de o anumită enzimă din corp ce poartă numele de dihidrofolate – reductază, prescurtată DHFR. Această enzimă este conţinută şi de către oamenii sănătoşi, iar ea face parte din calea folaţilor, în termeni medicali, aceasta însemnând practic calea urmată de corp pentru transformarea nutrienţilor în substanţe care pot fi folosite pentru susţinerea obişnuită a organismului. Şi pe scurt, ca şi consecinţă a consumului excesiv de ceai verde, această activitate a organismului poate fi întreruptă, mai cu seama la un organism care este în plină dezvoltare şi care trebuie să fie conceput exact într-o manieră naturală, fără alte implicaţii.
Din păcate nu sunt cunoscute cantităţile de limită maximă pentru consumul acestor substanţe conţinute de ceaiul verde, însă se trage în mod clar un semnal de alarmă în faţă consumului exagerat. Cercetătorii care au studiat cazurile create de ecuaţia ceai verde şi sarcină, au ajuns la concluzia că un consum de până la două ceşti de ceai verde, poate duce la oprirea creşterii numărului de celule canceroase, iar metotrexatul nu mai are nicio ţintă, deci nu va face decât să dauneze organismului, nemaiavând ce ataca. Dar nu trebuie să vă speriaţi deoarece este permisă cafeaua sau ceaiul, ori alimente ce conţin astfel de substanţe în timpul sarcinii, doar că va trebui să fiţi moderate.

Efectele concrete ale consumului de ceai verde în timpul sarcinii

Una dintre urmările consumului excesiv de cafeină, conţinută atât de cafea cât şi de ceaiul verde sau de ceaiul negru este faptul că bebeluşul poate prezenta o greutate foarte scăzută la naştere sau mai grav, poate avea loc avortul spontan, fatal pentru fetus şi foarte periculos pentru mamă. Mai sunt şi cazuri în care s-a constat că un consum de peste 16 ceşti de ceai verde pe zi, ceea ce ar însemna practic consumul ceaiului verde în locul apei sau a altor lichide, poate duce la naşterea unui prunc mort. Specialiştii recomandă atât pentru cafea cât şi pentru ceai verde sau negru, un consum de maxim trei ceşti pe zi, iar în cazul în care doriţi să le consumaţi pe toate trei, bine ar fi să vă rezumaţi la câte o ceaşcă din fiecare.

Indicat este să consultaţi medicul, mai ales în cazul în care viaţa şi alimentaţia voastră implică multă cofeină. De cele mai multe ori ceea ce credeţi că poate face bine, nu poate pricinui decât foarte mult rău unei vieţi aflate în plină dezvoltare iar de suferit nu va avea doar pruncul ci şi purtătoarea lui, având în vedere că naşterea unui fetus mort poate aduce grave consecinţe la nivel psihic şi fizic.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *