Cât de sănătos mănânci?

0

Sa trăiesti și să mănânci sănătos nu este asa de greu … trebuie doar sa alegi!

De o lungă perioadă de timp ma gândesc la asta, dar acum chiar am de gând să includ modificări „sănătoase” în viața mea. Mănânc destul de sănătos de cele mai multe ori, dar există uneori scăpări si de aceea este nevoie de îmbunătățiri :). Intotdeauna poate fi mai bine.

mancare sanatoasa

Mi-ar plăcea ca voi să mă încurajati si să mergeti cu mine spre acest mod de viată sănătos.

Iată unele lucruri pe care eu cred ca ar trebui să ne concentram (dacă nu e asa, vă rog să mă contraziceti):

  • În primul rând trebuie să introducem mai multe fructe și legume în alimentatia noastră. Să cumpărăm produse proaspete ori de câte ori putem merge la piață, pentru că atunci când le cumpăram atât de frumoase și curate, parcă simti nevoia să le mănânci repede, înainte de a se invechi. Cel putin in cazul meu, functionează acest lucru. Vreau ca si copilul meu să iubească fructele și legumele!  Atunci cand merg la piată, il iau si pe cel mic cu mine. Pentru el, alegerea fructelor si legumelor este o aventură foarte distractivă.
  • Este nevoie de un consum mai mare de  proteine și zaharuri mai simple. Una dintre cele mai bune moduri de a obține mai multe proteine este combinarea brânzei de vaci cu ananasul si poate fi servita ca o gustare in timpul zilei. Deasemenea, încercă să bei un pahar de lapte pe zi, pentru a beneficia de calciu si un plus de proteine și calciu. Bineinteles, ca ar fi de preferat sa avem la dispozitie lapte proaspat.
  • Bea multa apă! Dacă uiți să bei suficientă apă, te vei deshidrata si poti avea dureri ingrozitoare de cap. Deshidratarea poate duce la o memorie slabă, iritabilitate. Eu încerc să beau apă în mod regulat pe tot parcursul zilei, și in acelasi timp, incerc sa incurajez si familia mea sa procedeze la fel.
  • Reduceți consumul de alimente preparate și cele cu o mulțime de conservanți. Nu este ușor sa schimbati obiceiurile alimentare nesanatoase, mai ales atunci când unele alimente sunt atat de gustoase. Dar schimbarea poate fi facuta!
  • Repetitia! Fără acest punct este dificil sa se intample vreun miracol. Exercitiul este o condiție esențială pentru viață sănătoasă și aspectul noastru frumos. Și ne face sa ne simtim bine :).
  • Mersul pe jos! Trebuie să profiti de fiecare oportunitate de a merge pe jos. Lasă mașina acasă (stiu ca e foarte greu) și condu copilul pe jos pana la scoală sau grădinită. Aceste 15-20 minute de recreere sunt foarte valoroase, atat pentru tine, cat si pentru cel mic.

Eu sunt decisă să introduc ordine în viața mea. Aș fi bucuroasă dacă acest text mic va impinge sa luati aceeasi decizie . Acestea sunt doar câteva lucruri simple care ar fi bine să le urmăm.

Iar acum, a venit timpul pentru pregatirea cinei 🙂 – pui la grătar cu broccoli si morcovi pregătiti la aburi. Yummy!

Ai vreun plan pentru o viață sănătoasă? Ne-ar plăcea să auzim gandurile, secretele, dorințele tale! Ce-ai zice sa le impartasesti cu noi?

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *