Cazul şocant al băieţelului care la 3 ani fuma până la 3 pachete pe zi

Cazul băieţelului de 7 ani din Indonezia care la numai 3 ani reuşea să fumeze şi 3 pachete de ţigări pe zi, a şocat o lume întreagă!

Cazul şocant al băieţelului care la 3 ani fuma până la 3 pachete pe zi
foto: mirror.co.uk

El a reuşit acum să reducă numărul acestora la mai puţin de un pachet pe zi, adică numai 16 ţigări zilnic!!!

În micuţul sat Cicapar din Java, Indonezia, băieţii preferă să fumeze în loc să se distreze cu jocuri specifice copilăriei.

Dihan Awalidan împreună cu trei dintre prietenii lui, Nawan, în vârstă de 11 ani, Jujun, de 7, şi Dede, de 8 ani, fumează aproape un pachet pe zi, iar părinţii spun că nu au cum să îl oprească, relatează mirror.co.uk.

Pentru a avea bani de ţigări, el îşi cheltuieşte toţi banii de buzunar sau fură din geanta mamei lui, pentru a-şi alimenta această dependenţă.

Cazul şocant al băieţelului care la 3 ani fuma până la 3 pachete pe zi
foto: mirror.co.u

 

Ambii părinţi sunt fumători, iar în plus Dihan este bombardat zilnic de o multitudine de reclame care promovează consumul de tutun.

În ciuda faptului că şi părinţii şi profesorii l-au rugat în repetate rânduri să se lase de fumat, băiatul fuge pe câmpurile din apropierea casei pentru a-şi aprinde o ţigară, departe de ochii acestora.

Tatăl băiatului, Iyan ne povesteşte că „Dihan a început să fumeze la vastă de trei ani. Putea să fumeze şi trei pachete pe zi. Dacă nu îi dădeam bani de ţigări, devenea nervos sau fură”,.

Dihan-Awalidan (1)
foto: mirror.co.u

„Dacă Dihan nu fumează, plânge. Acum fumează pe ascuns, nu de faţă cu noi, cum obişnuia. Fumează în câmpurile de lângă casă”, povesteşte şi mama sa, Tati, în vârstă de 32 de ani. Femeia este disperată în misiunea de a-şi convinge fiul să renunţe. Buzele copilului deja au început să se înnegrească de la fumul pe care îl inhalează zilnic.

Momentan Dihan a rărit numărul ţigărilor, însă refuză categoric să renuţe de tot, în ciuda presiunilor şi a imaginilor dure afişate pe pachetele de ţigări, pe care nici nu le consideră reale.

Tot din sursă citată, aflăm că ceea ce e cu adevărat şocant e că obiceiul lui Dihan este din ce în ce mai răspândit în Indonezia şi în ţările din sud-estul Asiei. Indonezia este se pare a cincea piaţă de tabac din lume.

În această ţară sunt peste 61 de milioane de fumători, iar două treimi din bărbaţi sunt dependenţi de acest viciu. În plus o treime dintre locuitori au fumat înainte de vârstă de 10 ani.

 

Voi ce părere aveţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *