Ce afecţiuni se pot trata cu pepene roşu


Despre pepenele roşu, celebrul scriitor Mark Twain spunea că „ Este un produs de lux al acestei lumi. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii.”
Miezul pepenelui roşu conţine aproape 95% apă şi zaharuri naturale, cu un gust aromat şi extrem de favorabil, condimentat cu o multitudine de substanţe miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanţă cu efect antioxidant şi reglator imunitar), de aici rezultă şi proprietăţile sale terapeutice), iar conţinutul mare de apă îl recomanda pentru tratamentul rinichilor, cât şi al aparatului urinar.
Cu excepţia persoanelor cu insuficienţă renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată în perioada de vară-toamnă, dacă este posibil şi în celelalte sezoane de iarnă-primăvară, o cură de pepene roşu de minimum zece zile în fiecare lună.
Enzimele şi acizii organici conţinuţi mai ales în apropierea cojii, de unde şi gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternică, ceea ce face ca pepenele roşu să fie în mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor, cât şi celor care au avut sau mai au o alimentaţie încărcată în toxine.
O cură de minimum zece zile lunar cu pepene roşu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală şi imunitară a organismului uman, cu totul deosebite.
Cura de pepene roşu se face foarte uşor, întrucât nu este nevoie de preparare suplimentară. Unii medici şi terapeuţi recomandă sucul de pepene, dar acesta se oxidează rapid şi îşi pierde în mai puţin de 15 minute potenţialul curativ, ca atare este indicat să se mănânce pepenele normal, minimum două kilograme de pepene pe zi.
Se recomandă să fie bine copt, dulce şi să nu se evite consumarea părţii de miez din apropierea cojii.
Aproape o treime din greutatea unui pepene roşu este reprezentată de coajă, de aceea un pepene roşu pentru o zi de cură pentru tratament trebuie să aibă în jur de 3 kilograme.
Pentru acnee
Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globală şi, în plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor în mod special, putând face minuni în tratamentul acneei, iar pe cât este posibil, în paralel cu cura de pepene roşu se vor elimina din alimentaţie carnea şi alte alimente toxice.
Extern, se va aplica zilnic tinctură de propolis pe zonele afectate, sau cataplasme cu mărul lupului (Aristolochia clematitis).
Pentru nefrită şi pielonefrită
Se consumă cantităţi mari de pepene într-o singură repriză, iar pe perioada curei de tratament, mai ales după ingerarea pepenelui, se recomandă evitarea frigului şi a curenţilor de aer în zona şalelor.
Pentru pietre la rinichi
Se recomandă a se consuma cantităţi mai mari de pepene roşu. Înainte de cura de tratament, cât şi în ultimele trei zile se iau plante care sfărâmă calculii renali, aportul de apă de la pepene ajutând la eliminarea lor. După ce s-au luat aceste plante ce sfărâma şi mărunţesc calculii renali, 1-2 ore după ce s-a consumat pepenele roşu se va ţine pe zona rinichilor o sticlă cu apă foarte caldă, chiar fierbinte. Aceste plante sunt: frunzele de mesteacăn, frunzele de merişor, răşina de pini şi boabele de ienupăr.
Pentru reumatism
Cura de pepene roşu este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum şi cu gimnastică medicală recuperatorie. Se recomandă 12-20 de zile de cură-tratament cu pepene roşu.
Pentru pietre la bilă
Se iau seminţe de pepene roşu şi se usucă, apoi se dau prin râşnita de cafea şi se ia în fiecare dimineaţă câte o linguriţă din această pudră, amestecată cu o lingură de ulei de măsline. Se iau zece zile consecutiv, dimineaţa pe stomacul gol, şi se stă culcat timp de zece minute pe partea dreapta, iar tratamentul durează trei luni, câte zece zile din fiecare lună, la intervale regulate. Reţeta este foarte eficientă, iar în perioada acestui tratament se exclud prăjelile, grăsimile, alcoolul şi cafeaua.
Pentru constipaţie si colita de putrefacţie
Se va consuma pepenele, toată porţia, în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, fără a mânca apoi nimic timp de patru ore, apoi prima masă va începe cu patru linguri de tărâţe de grâu înmuiate în apă şi eventual îndulcite cu miere de albine.