Ce boli ascund unghiile inestetice și cum se pot trata pe cale naturală

Ce boli ascund unghiile inestetice și cum se pot trata pe cale naturală
Foto: nailloungeny.com

Petele albe și striurile de pe unghii reprezintă o suferință a organismului. Dacă unghiile nu sunt atât de puternice și de sănătoase, acesta poate fi un indiciu asupra faptului că trebuie să vă controlați starea generală de sănătate și alimentația.
Dacă aveți striuri de-a lungul unghiei acesta poate fi un indiciu al deficitului de fier din organism.
Dacă unghiile prezintă pete albe se pune problema unui deficit de zinc sau vitamina A, în timp ce micile șanțuri și adâncituri indică o anemie a organismului sau o lipsă de calciu. Evident, este nevoie de părerea unui medic care să confirme toate aceste semne.
Unghiile friabile pot fi rezultatul unei boli a sistemului digestiv și atunci este bine să beți o linguriță de oțet de mere diluat într-un pahar cu apă înaintea meselor.
Sunt mai mulți factori care pot contribui la deteriorarea unghiilor, cum ar fi detergenții puternici sau contactul permanent cu chimicalele care se găsesc în preparatele pentru unghii (oja, acetona etc.)

Păstrarea unghiilor în bune condiții

Forma unghiilor se va putea păstra în cele mai bune condiții urmând câteva sfaturi simple:
– Dacă vă confruntați adesea cu ruperea unghiilor, este mai bine să le tăiați scurt.
– Nu folosiți niciodată unghiile pentru a deschide diverse recipiente (cutii, sticle sau borcane).
– Nu vă tăiați unghiile cu o forfecuță neadecvată care mai rău vi le strică. Utilizați pila de unghii pilind într-o singură direcție, dintr-o parte spre centru, în nici un caz din spate în față.
– Utilizați substanțe de curățat unghii de bună calitate. Nu folosiți pentru curățarea ojei de pe unghii decât tipurile cosmetice de acetonă pentru că acestea au în compoziția lor substanțe care hrănesc unghiile și nu le produc stricăciuni.
– Pentru hrănirea unghiilor cel mai bine și natural este să folosiți înmuierea acestora într-un vas cu ulei cald de migdale sau de măsline, sau germeni de grâu pentru 10 minute.
– Puteți apela la împingerea înapoi a cuticulelor cu ajutorul unui accesoriu special sau folosind o cremă de mâini specială. Este indicat să nu le tăiați.
– Aplicați oja cu atenție, în strat subțire, pentru că altfel va sări repede.
– Culorile pale și umbrele naturale tind să îmbătrânească aspectul mâinii, deci apelați mai bine la culorile îndrăznețe pentru ca mâinile să pară tinere.

Bolile unghiilor le fac inestetice
În anumite condiții apare sub unghii o materie albă, asemănătoare brânzei, care produce fărâmarea acestora. Tratamentul convențional care se folosește necesită utilizarea preparatelor împotriva ciupercilor.
Puteți încerca și o abordare naturală a acestei probleme, prin cufundarea mâinilor într-o soluție de gălbenele și prin adăugarea în dietă a unui surplus de iaurt și drojdie de bere.

Unghiile încarnate produc dureri mari
Observați dacă zona din jurul unghiei de la degetul mare al piciorului doare, este umflată sau roșie. Dacă da, înseamnă că aveți de-a face cu o unghie încarnată.
Acestea afectează de obicei unghia degetului mare de la picior și pot fi foarte dureroase. Persoanele care au unghiile curbate și groase sunt cele mai predispuse, dar oricine poate suferi din cauza acestor unghii.
Diabeticii trebuie să aibă mare grijă în prevenirea și tratarea problemelor minore ale picioarelor deoarece de aici pot decurge probleme medicale mari.

Cauzele apariției unghiilor încarnate
Unghiile încarnate apar, de cele mai multe ori, din cauza tăierii unghiilor mari de la picioare prea scurt sau în urma utilizării pantofilor necorespunzători care presează unghia.
Unghiile încarnate pot să apară și în urma unor răni care afectează unghia.

Tratamentele complementare
Terapia cu plante – specialiștii sugerează înmuierea degetului în soluție caldă de galbenele.

Îngrijirea personală
– Tăiați-vă unghiile în V cu ajutorul forfecuței. Unghia va crește spre mijloc și nu va cauza probleme pe margini.
– Înmuiați piciorul în apă caldă sărată și apoi aplicați un unguent specific pentru remedierea unghiilor încarnate.
– Lămâia liniștește zonele inflamate. Dacă doriți un tratament natural, legați o felie de lămâie proaspătă în jurul degetului și lăsați-o peste noapte.
– Aplicați cataplasme cu argilă. Aplicați pe degetul bolnav puțină argilă, lăsați-o să se usuce apoi puneți un ciorap de bumbac până dimineață.

Prevenirea apariției unghiilor încarnate
Îngrijirea corectă a unghiilor este primul pas în prevenirea unghiilor încarnate. Aceasta include tăierea corectă a unghiilor, purtarea unor pantofi corespunzători și observarea atentă a celor mai mici probleme care apar în zonă pentru a le remedia înainte de a se ajunge la infecție.
Este bine ca înainte de tăierea unghiilor să se înmoaie mai întâi picioarele în apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *