Ce cadouri mai aduce Iepuraşul anul acesta?

0

Tradiţia spune că iepuraşul le aduce copiilor cuminţi cadouri. Tu te-ai gandit care este cadoul potrivit pentru piticul tău?

Copiilor le place indiferent de vârsta să primească daruri. Aşa că aşteaptă cu nerăbdare orice ocazie: Crăciun, zi de naştere, zi onomastică, Moş Nicolae, Paşte. Iepuraşul are însă o semnificaţie aparte şi de obicei aduce micuţilor dulciuri sau alimente tradiţionale de Paste într-un coşuleţ frumos aranjat. Tradiţia nu se potriveşte însă pentru copiii de toate vârstele, prin urmare este rândul tău să faci alegerea pentru a adapta cadoul la vârsta celor mici. Oricum, nu uită să adăugi piesa de rezistenţă: iepuraşul de ciocolată.

0-2 ani
Ai putea să mergi la mall şi să-i faci o poză lui bebe cu iepuraşul costumat sau cu mascotă. Asta o să-i amintească peste câţiva ani cadoul primit. Este într-adevăr prea mic pentru alte cadouri, dar poţi să găseşti obiecte pe care să le adaptezi, cum ar fi o pernuţă cu un model cu iepure sau o jucărie pe aceeaşi tema. Dacă se apropie de vârsta de 2 ani, poţi să cumperi şi o carte cu multe poze sau chiar de colorat cu iepuraşi sau alte poveşti despre sărbătoarea Paştelui.

3-5 ani
În această perioadă, copiii sunt curioşi de tot ce se întâmplă în jurul lor, aşa că darurile trebuie să le stimuleze creativitate. Ce poate să facă iepuraşul în această privinţă? Ar putea să vină în coşuleţ cu o carte de colorat sau cu produse care antrenează imaginaţia, precum plastilină, acuarele, creioane colorate. 6-8 ani
Deja la această vârsta, micuţii au preferinţele lor şi încep să-ţi spună dinainte ce îşi doresc drept cadou. Surpriză este însă mult mai apreciată. Cumpăra o revistă cu rebusuri şi cuvinte încrucişate sau jocuri interactive precum Monopoly sau Scrabble. Acestea sunt şi soluţii bune pentru a-l ţine pe copil ocupat şi departe de televizor sau calculator.

9-12 ani
Mitul iepuraşului se dărâmă în această perioadă, iar copiii înţeleg adevărata semnificaţie religioasă a Paştelui. Oricum, trebuie să încerci să îi explici de mic despre Învierea Domnului pentru a asimila pe parcurs ceea ce înseamnă. Ar fi o idee bună să-i achiziţionezi chiar o biblie pentru copii. Textele sunt pe înţelesul lor, iar ilustraţiile fac parcurgerea mai plăcută. Rămân valabile jocurile şi jucăriile cu tematică pascală. Şi nelipsitul iepuraş de ciocolată.

Pentru mine personal, un cadou minunat la orice vârsta poate fi o vacantă în familie undeva la mare…

Voi ce idei aveţi?
mami.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *