Ce cărți te ajută să te pregătești pentru a deveni proaspătă mămică

Fiecare mămică trebuie să se informeze temeinic înainte de a porni în această nouă călătorie alături de micuţul sau. Pentru că totul va fi nou, pentru că nimeni nu se naşte atotştiutor, pentru că fiecare mamă vrea să îi ofere micuţului sau cel mai bun start în viaţă!

Iată aşadar, o listă de cărţi ce nu ar fi bine să lipsească din biblioteca ta:

 

Ghidul viitoarei mămici – topul volumelor care te vor ajuta să fii o mămică mai bună!
Te pregătești să fii mămică? Ce mai probabil ești emoționată și grijile încep să apară din ce în ce mai des. Dacă îți dorești să îți intri cât mai bine în rol și să fii cât mai bine pregătită pentru micuțul tău, ți-am pregătit un top al cartilor care iti vor raspunde la toate intrebarile pe care le-ai putea avea si te vor ajuta sa te simti pregatita in orice situatie ar putea sa apara.

 

Pentru a înțelege mai bine transformăile prin care trece corpul tău în perioada sarcinii sunt explicate în:

Jurnal de sarcină – de Ligia PopCe cărți te ajută să te pregătești pentru a deveni proaspătă mămică
Jurnal de sarcină este o experiență personală a nașterii și creșterii unui copil, ce cuprinde etapele sarcinii, sfaturi pentru o naștere naturală precum și relatări din primele luni de viațăw al copilului. Cartea conține ilustrații cu autoarea în etapele nașterii, cu alimentele recomandate de aceasta și produsele necesare în bucătărie.

Pregătirea pentru naștere – de Pam England
Pregătirea pentru naștere este o carte care nu analizează doar aspectul medical al sarcinii, ci mai mult procesul de autocunoaștere prin care femeia trece în cele nouă  luni dinaintea sarcinii. Aceasta conține tehnici pentru a face față durerilor pre-natale în mod natural, stresului și schimbărilor fizice, toate în mod natural, fără medicamente sau tratament.

 

Procesul de a deveni mamă este unul complex. Acesta poate fi înțeles mai bine citind:

Numărătoarea inversă a sarcinii: Nouă luni de sfaturi practice, informații, folositoare și adevăruri necenzurate – de Susan  Magee
Numărătoarea inversă a sarcinii te ghidează pe etape, lună după lună, îți explică schimbările prin care corpul tău trece și problemele cu care te vei confrunta. Cartea prezintă perspectiva ambilor membri din cuplu și cum sarcina îi afectează pe amandoi și detaliază toate cele 290 de zile de sarcină dinaintea nașterii.

 

Ce cărți te ajută să te pregătești pentru a deveni proaspătă mămică

La ce să te aștepți când ești însărcinată – de Heidi Murkoff, Sharon Maze
La ce să te aștepți când ești însărcinată este “biblia” cărților despre sarcină; îți răspunde la orice întrebare ai avea. Cartea este structurată și organizată pentru perioada sarcinii și post sarcină și încorporează cele mai noi tehnici de îngrijire a fătului și a mamei, precum și indicații referitoare la stările emoționale sau fizice ale femeii.
Alimentația este extrem de importantă în orice moment al procesului. Poți învăța mai multe despre alimentația copilului citind:

Biblia Alimentației Copilului – de Eileen BehanBiblia Alimentatiei Copilului
Biblia Alimentației Copilului, scrisă de Eileen Behan, specialist în nutriție, ne învață cum să ne hrănim sănătos copiii începând cu vârsta de 3 luni până la 3 ani. Autoarea explică faptul că obezitatea juvenilă este o problemă gravă a societății actuale, iar copilul preia obiceiurile alimentare ale părinților.

Alimentația copilului de la naștere la trei ani – de Ruth Yaron
Alimentația copilului este recomandată tuturor proaspeților părinți și conține peste 350 de rețete simple, rapide și nutritive, împărțite în cinci capitole, ce adresează diferite categorii de vârstă și se pliază perfect pe nevoile celui micuț. Cartea este un best-seller care nu mai are nevoie de introducere!
Tatăl trece și el prin schimbări în timpul sarcinii, chiar dacă nu se vorbește atât de des despre acestea. Iată ce îl poate ghida prin întreg procesul:

Tatăl gravid: sfaturi, informații și îndrumare pentru viitorii tați – de Armin Brott, Jennifer Ash
Tatăl gravid este o carte scrisă pe un ton relaxat, uneori umoristic, care oferă sfaturi și îndrumare celor care se pregatesc sa fie tati. Aceasta carte este destinată să le mai liniștească grijile taților îngrijorați de procesul nașterii și răspunde la numeroasele întrebări pe care orice bărbat și le pune în cea mai emoționantă perioadă a vieții sale.
O să fii tată! – de John PfeifferVei fi tata!
O să fii tată vine cu o viziune nouă: te învață că cel mai important lucru în timpul sarcinii este ce poți face pentru ea, nu ce se întâmplă cu ea. Cartea sublinează responsabiltățile tatălui – cărțile de sarcină, vizitele la doctor, și te pregătește pentru acest moment important.
Cărțile recomandate în acest top te vor ajută să te înțelegi mai bine atât pe tine cât și pe micuțul tău, și să te bucuri de procesul de a deveni mamă (sau tătic) și să creezi amintiri de neuitat!
 
Dacă vrei mai multe recomandări, le găsești pe Ghidul viitoarei mamici făcut de Librex!

Cele mai utile cărți pentru mămici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *