Vara asta ți-ai propus să mergeți în vacanță cu cel mic. Prima plecare împreună. La mare, la munte, în țară sau peste hotare? Ce ar fi mai bine pentru el? Citește sfaturile specialiștilor noștri pentru a face alegerea potrivită.

 

 

bebe-valiza-vacanta

–         Înainte de un an e mai bine să eviți deplasările prea lungi, fiindcă cel mic nu iubește schimbările de mediu. El are nevoie de anumite repere pe care abia și le-a format. Cu toate astea, nu strică să încerci.

–          Până la 18 luni ar fi bine să alegi țări cu climat temperat. După 2 sau 3 ani, poți încerca destinații mai îndepărtate, dar evită meleagurile unde sunt necesare vaccinurile sau unde există risc de paludism sau gastro-enterite.

–          Avionul este o alegere bună? Dacă cel mic are peste 3 luni, poți călători cu observația să nu sufere de otită. Să fii atentă să nu îi fie prea cald, iar dacă e cazul, suplimentează-i lichidele. În momentul decolajului și la aterizare, dă-i câteva guri de lapte din biberon. Vor favoriza intrarea și ieșirea aerului prin urechi și astfel nu va avea dureri.

–         Decalajul orar îi dăunează? E preferabil să eviți decalajele orare prea mari care îi pot deregla orologiul intern și îl pot obosi inutil.

–          Muntele este o variantă? Înaite de 6 luni muntele nu prezintă nici un interes pentru cel mic. După un an, când a început să meargă, va putea descoperi bucuriile plimbărilor prin pădure. Cele mai bune destinații sunt până la altitudinea de 1.500 de metri.

–          Dacă este încă prea mic, poți merge în alte localități, la rude. Astfel va fi sub supravegehre continuă.

–          Nu alege destinații cu diferențe mari de climă. Necesită un efort de adaptare inutil pentru o perioadă scurtă de timp. Evită țările cu călduri tropicale sau cu temperaturi foarte joase.

–          Vaccinarea e necesară? Înainte de voiaj consultă medicul pediatru pentru a fi la zi cu vaccinările. Vezi ce alte vaccinuri îi sunt necesare în funcție de vârstă și de destinație. Ia cu tine carnetul cu vaccinările celui mic.

–         Ia cu tine o minitrusă de vacanță, dacă pleci în țările calde.Comprimate pentru sterlizarea biberonului (la rece), pliculețe pentru rehidrare, un antipiretic care să scadă febra le nevoie și eventual o rețetă de la medic cu anumite medicamente uzuale.

Locul ideal de vacanță până la 2-3 ani va fi la țară sau la deal. Aici poate descoperi multe lucuri fără să se obosească prea tare. Nu uita că vacanța este un prilej de relaxare, atât pentru el cât și pentru părinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *