bebe-cu-furtun-pe-canicula

Avem din plin parte de zile caniculare. E bine să știi că dacă temperatura este mai mare de 25 de grade, bebelușul tău va începe să reacționeze prin somn mai agitat, apetit scăzut, neliniște. Iată câteva măsuri care te vor ajuta să depășești cu bine momentul.

 

bebe-canicula

Lipsa poftei de mâncare se manifestă prin faptul că nu va termina biberonul ca altădată, sau că va mânca mai puțin piure. Ce poți face? Încearcă să îi dai laptele și mâncarea la o temperatură mai scăzută decât obișnuiai. Dacă este mai mare ca vârstă, crește cantitatea de fructe proaspete și dă-i pește și legume. Când îi dai să mănânce du-l într-un loc răcoros și mărește cantitatea de lichide (dar nu suc și sirop). Rezervele lui de apă sunt mai scăzute acum și se poate deshidrata foarte ușor.

Doarme prost? Din pricina căldurii adoarme greu și se trezește de mai multe ori pe noapte? Iată ce poți face. Temperatura ideală a camerei de dormit este între 18-20 de grade. E nevoie de aer condiționat, ventilator- dar nu îndreptate către el, sau măcar obloane la fereastră pe care să le deschizi numai seara. Toate acestea te vor ajuta să creezi o temperatură ambientală potrivită. Nu îl înveli în timp ce doarme. Pune-i doar un body pe el și este suficient. Astfel îl vei proteja de curent în timp ce doarme.

Transpiră mult? La cel mai mic efort fruntea lui se umple de bobițe de sudoare și i-au apărut chiar și câteva coșuri, din pricina căldurii, pe corp? Ce poți face. Prin transpirație, cel mic își reglează temperatura corpului. Nu trebuie să te îngrijorezi, chiar dacă este neplăcut. Îmbracă-l doar cu haine din bumbac 100%, care absorb umiditatea. Transpirația îi poate irita pielea de aceea e bine să îl porți în bodyuri lejere și să îl speli cu un produs fără săpun. De asemenea, nu folosi balsam pentru rufele lui.

I-a crescut puțin temperatura? Este roșu la față, chiar puțin febril? Ce poți face. Pentru a preveni astfel de situații evită să îl scoți la plimbare când căldura e în toi, adică între orele 11 și 17. Răcorește-l periodic cu un șervet umed sau cu un brumizator. Dacă febra este în jur de 38 de grade, dă-i un paracetamol. În situația în care crește și mai mult temperatura și devine palid, somnolent sau vomită, cheamă doctorul.
Dacă ai și alte sfaturi nu ezita să ni le împărtășești și nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *