Ce fel de paste îi dai copilului

Pastele sunt un fel de mâncare economic şi uşor de pregătit. Sunt o sursă de minerale şi vitamine. Sunt hrănitoare, fiindcă conţin glucide bune care dau energie copiilor.

De obicei copiilor le plac pastele atât pentru gustul şi textura lor cât şi pentru faptul că le pot mânca cu degetele. De aceea ei pot mânca paste încă de la 9 luni. Pentru a reduce riscul sufocării pentru copii sub 2 ani e preferabil să le tai. Pastele nu ar trebui să depăşească 2 cm lungime.

Printre nenumăratele feluri de paste din comerţ e destul de dificil să faci o alegerea corectă. Iată care este oferta.

Paste din grâu integral. Sunt cele mai bune, fiindcă au un conţinut sporit de fibre alimentare. Acestea sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară şi digestivă, reducând riscul de constipaţie. De asemenea, au un conţinut crescut de vitamine şi minerale. Sunt şi foarte săţioase. Cum aceste paste nu sunt pe gustul tuturor, e preferabil să le găteşti mai rar. O idee bună ar fi să le combini cu pastele albe.

Pastele albe. Sunt mai gustoase decât cele integrale şi mai uşor de digerat, fiind mai sărace în fibre. Caută pastele din grâu dur, de calitate. Le găseşti sub diverse forme şi le poţi prepara în multe feluri. Unele conţin şi ou.

Pastele colorate. Sunt amuzante pentru copii şi dau bine în farfurie. Deşi conţin legume (sub formă de piure sau pudră), care le dau şi culoarea, ele nu pot înlocui o porţie de legume. Valoarea lor nutriţională este asemănătoare cu cea a pastelor albe.

Pastele cu ou. Fie că sunt uscate sau proaspete, pastele cu ou sunt o alegere bună, fiindcă ele furnizează în plus şi proteine.

Tăiţei din orez. Principalul avantaj al acestora este că se prepară ultrarapid. În plus, descoperă copiilor o noup textură şi un nou gust. Alege tăiţeii simpli, fără alte combinaţii.

Ce paste să eviţi. Nu cumpăra paste semipreparate, fiindcă acestea conţin şi alte substanţe de tipul aditivilor. Dacă pastele originale nu au decât făină şi apă, cele preparate nu respectă aceaste reguli. De asemenea, nu cumpăra decât paste din grâu dur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *