Ce trebuie să faci pentru a-ți recăpăta fermitatea pielii după naștere

Sarcina poate aduce cu sine o mulțime de schimbări hormonale, care se fac observate mai ales la nivelul pielii. Cele mai multe probleme dispar din fericire la scurt timp după naștere, dar uneori elasticitatea pielii are de suferit pe termen mai lung.
Pielea conține colagen și elastină, așa că se întinde odată cu creșterea în greutate fără niciun pic de efort. Dar odată întinsă, din păcate, chiar dacă reușești să pierzi kilogramele în plus, aspectul pielii nu va reveni așa ușor la forma inițială.
O piele lăsată poate deveni un motiv de frustrare, mai ales pentru proaspetele mămici care își doresc să se întoarcă mai repede la aspectul de dinainte de sarcină. Dar acest lucru cere timp și este important să fii cât mai blândă cu tine, mai ales că trupul tău tocmai a făcut ceva extraordinar aducând pe lume o nouă viață.
Dacă ai născut recent și vrei să ai din nou o piele piele perfect curată, întinsă și fermă, iată ce poți să faci!
1. Fă-ți timp pentru exerciții fizice de tip cardio
Exercițiile cardio pot ajuta la arderea grăsimilor și la tonifierea mușchilor. Încearcă să mergi mai repede când te plimbi cu bebelușul, să înoți cât mai mult dacă ai ocazia, să faci jogging sau să mergi cu bicicleta.
Înainte de a pune la cale o astfel de rutină de exerciții fizice însă, întreabă-ți medicul dacă este în regulă să fii atât de activă din punct de vedere fizic, mai ales dacă nu ai născut natural.
2. Hrănește-te cu grăsimi sănătoase și proteine
Consumul de proteini și grăsimi sănătoase te va ajuta să-ți dezvolți masa musculară. Iar proteinele pot conține și colagen, ceea ce poate fi un avantaj în plus pentru pielea ta. Nevoile tale individuale de proteine variază în funcție de cât de mult efort fizic depui și depind și de înălțime și greutate. De asemenea, dacă alăptezi, s-ar putea să ai nevoie de mai multe proteine decât mămicile care au ales să-și hrănească bebelușii cu lapte praf.
3. Bea suficientă apă
Apa ajută la hidratarea pielii, făcând-o astfel mai elastică. În plus, nu doar pielea ta, ci întreg organismul au nevoie de multă apă. Dacă bei zilnic o cantitate suficientă de apă, atunci și grăsimile se vor arde mai ușor, iar problema retenției de apă de la nivelul picioarelor sau abdomenului va dispărea de la sine, deoarece corpul tău se va simți mereu hidratat și nu va mai considera necesar să înmagazineze apă în țesuturi pentru a o folosi mai târziu.
4. Folosește uleiuri pentru a-ți masa pielea
Unele uleiuri pe bază de plante pot ajuta pielea să se repare. Acest lucru se datorează conținutului lor de antioxidanți și proprietăților lor antiinflamatorii. De exemplu, uleiul de migdale poate ajuta la vergeturilor.
Fă-ți un obicei din a-ți masa pielea cu uleiuri precum uleiul de jojoba sau uleiul de nucă de cocos, insistând mai mult de-a lungul liniei abdominale pentru a ajuta pielea să se strângă. Mai poți folosi și câteva picături de uleiuri esențiale benefice pentru piele ca de exemplu uleiul neroli sau cel de tămâie.
5. Folosește produse de îngrijire special create pentru pielea lăsată
Pe piață există mai multe produse de îngrijire personală concepute special pentru a crește nivelul de colagen și elastina din piele. Le recunoști ușor după ingredientele lor tipice cum ar fi colagenul, vitamina C și retinoizii, care ajută pielea să-și recapete fermitatea și vitalitatea.
6. Mergi la spa sau la salon pentru împachetări din când în când
Orice mămică are nevoie uneori de câte o pauză. Iar împachetările de la spa sunt scuza perfectă pentru a mai ieși singură din casă, mai ales că și partenerul tău cu siguranță se va bucura mult dacă pielea ta devine mai frumoasă.
Împachetările cu pulbere de alge, sare de mare sau argilă sunt deosebit de bune pentru a face pielea mai fermă, dar și mai catifelată. Dar din păcate efectele lor sunt doar temporare, așa că ar fi bine să-ți faci un obicei din a merge la spa sau salon pentru ele. Însă, chiar și așa, merită din plin să le încerci mai ales că-ți oferă o senzație plăcută de prospețime și revigorare.