Obţinute din plante, uleiurile esenţiale posedă numeroase virtuţi pentru pielea noastră. Le poţi găsi fie înglobate în diverse cosmetice, fie le poţi utilza ca atare, în funcţie de tipul tenului tău.

Ce-ulei-esenţial-este-bun-pentru-tenul-tău

Aceste preparate cu virtuţi antioxidante protejează pielea de agresiunile exterioare şi previn îmbătrânirea. Se aplică în loc de serurile de frumuseţte, chiar înainte de crema de zi obişnuită.

Care este cea mai bună formulă? Într-un flacon de sticlă, varsă 30 ml de ulei vegetal de migdale sau ulei de macadamia (bun pentru pielea mixtă). Adaugă 4 picături de ulei esenţial de lavandă sau ylan-ylang.

Pentru pielea grasă şi cu imperfecţiuni

Dacă vrei să scapi de coşuri, aplică acest amestec cu acţiune de reglare a sebumului, pe faţă, evitând conturul ochilor, înainte de culcare: amestecă 30 ml de ulei de jojoba cu 5 picături de ulei de arbore de ceai (tea tree), care are acţiune antiinfecţioasă dar miroase foarte tare. Dacă vrei un parfum mai discret, înlocuieşte arborele de ceai cu ulei de palmarosa.

Pentru protejarea pielii mature

Dacă ai pielea ternă, dă-i strălucire şi încearcă să previ petele brune cu următorul amestec: ia o bază de ulei vegetal de rosa mosqueta (30 ml), care are proprietăţi cicatrizante, căreia îi adaugi 5 picături de ulei esenţial de imortele, cunoscut pentru virtuţile regeneratoare. Dacă ai pete pigmentare, adaugă în amestec şi 5 picături de ulei esenţial de morcov care acţionează asupra pigmentării cutanate.

Un produs pentru vreme rece

Chiar dacă primăvara a venit calendaristic, este încă frig. În această vreme pielea este iritată şi reactivă. Pentru a rezolva aceste probleme aplică, prin masaj circular, pe faţă, următorul amestec: în 30 ml de ulei vegetal de jojoba varsă 2 picături de ulei esenţial de lavandă fină şi 3 picături de ulei esenţial de muşeţel roman (antiinflamator). În cazuri mai grave poţi aplica un strat de macerat uleios de gălbenele pe care îl laşi să acţioneze 10 minute, apoi îl înlături cu un săpun blând.

Sfaturi în plus

– Pentru fiecare tip de piele poţi face un fel de saună facială pentru a întări binefacerile uleiurilor. Pune apă fierbine într-un vas, adaugă 10 picături de ulei esenţial, după preferinţă. Ţine faţa deasupra recipientului şi acoperă-te cu un prosop. Stai 5 minute pentru ca vaporii să intre bine în piele.

– Pot adăuga câteva picături de ulei esenţial în crema de zi? Nu, nu amesteca niciodată direct în crema ta de zi. Amestecă-le cu un ulei vegetal şi foloseşte-l apoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *