Cele mai importante 6 lucruri pe care trebuie să le ştie un viitor tătic

0

foto: boshimages.com

Cele mai importante 6 lucruri pe care trebuie să le ştie un viitor tătic
foto: boshimages.com

În ciuda tuturor cărţilor şi a documentare care ne explică la ce să ne aşteptăm atunci când aşteptăm venirea pe lume a unui copil, rareori sunt cu adevărat pregătite. Ei, partenerii noştri şi viitorii tătici, cu atât mai puţin. Din acest motiv, şi ei trebuie să bifeze câteva puncte de pe lista de făcut înainte de a deveni tati.

 

Sex la maxim!

S-ar putea că libidoul lui să se diminueze cu fiecare luna de sarcina care trece, proporţional cu mărirea burticii mamei. Şi, în condiţiile în care majoritatea medicilor specialişti recomandă cel puţin şase săptămâni de abstinenţă după naştere pentru proaspătă mămică, ambii parteneri ar trebui să se gândeasc de două ori înainte să se bage în pat şi să adoarmă pur şi simplu. Un maraton sexual înainte de a rămâne însărcinată şi în lunile în care fizicul femeii gravide încă mai poate suportă sexul este bine venit atât pentru mamă, cât şi pentru tată.

 

În sala de naştere!

A da viaţă este un lucru extraordinar pe pământ. Dar de aici până la a asista la naştere, pentru bărbaţi, poate fi un adevărat chin. Ştim bine că ei sunt foarte viteji când vine vorba de vreo încăierare, dar în condiţiile în care o durere de măsea poate să-i pună la pământ, ar trebui să ne gândim bine dacă este indicat sau nu că el, viitorul tătic, să fie în sala de naştere când micuţul vine pe lume. Dacă partenerul are vreo reţinere, mai bine aşteaptă afară. Din păcate, au fost numeroase cazuri în care el a leşinat în sala de naştere sau în care nu a mai putut-o privi pe soţia lui ca femeie, motiv pentru care viaţa sexuală s-a dus de râpă, după ce a asistat la venirea copilului pe lume.

 

A marca momentul!

În tradiţia românească, naşterea copilului şi mai ales a primului este un prilej excepţional pentru a trage o beţie zdravănă. Însă nu de acest lucru are nevoie proaspăta mămică. Specialiştii de la ivillage.com vin în ajutorul bărbaţilor cu un mic sfat: fiţi acolo şi marcaţi momentul cu un cadou special! Nu este nevoie să fiţi prezenţi în sala de naştere, dar după… nu vă limitaţi la un buchet de flori. Puteţi cumpăra o mică bijuterie, nu neapărat ultimul răcnet de maşină, prin care să marcaţi momentul şi care, odată purtată, să vă aducă aminte amândurora de naşterea primului copil.

 

Vizita la un consultant în lactaţie!

Deşi alăptatul este o activitate absolut firească în regnul animal, asta nu înseamnă că proaspăta mămică ştie cum să procedeze. Pentru a-i uşura munca, este recomandat ca şi viitorul tătic să se implice, măcar prin a o duce la o persoană avizată care ştie cum anume trebuie procedat la alăptarea celui mic.

 

Atenţia la depresia postnatală!

Poate că mamele noastre nu auziseră de depresia postnatală, poate că vremurile trecute nu le permiteau să cadă în depresie, poate că tradiţia maternităţii era mult mai puternică atunci când acesta era principalul rol al femeii. Însă în secolul XXI, lucrurile s-au schimbat un pic, dar de acest lucru trebuie să fie conştienţi şi bărbaţii. Proaspeţii tătici trebuie să fie atenţi la depresia postnatală a mamei, să discute cu ea şi chiar să ceară consiliere psihologică pentru ea sau chiar pentru amândoi, că să treacă mai repede peste hop. Doar pentru că ei, că bărbaţi, pot pleca la serviciu şi să se detaşeze de problemele pe care le înfruntă proaspătă mămică, nu înseamnă că acestea nu există şi că, într-un final, pot afecta relaţia de cuplu şi familia nou formată.

 

Pregătirea psihică!

Şi bărbaţii trebuie să se pregătească psihic pentru două noutăţi majore: apariţia unui număr semnificativ de lucruri pentru bebeluşi şi schimbarea scutecelor. Partenerii trebuie să fie conştienţi că nu pot fi ignorate aceste două chestiuni noi apărute după naşterea copilului!

 

 

lyla.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *