sâmbătă,decembrie 9, 2023

Cele mai noi descoperiri despre astmul la copii

0
Cercetarile in privinta riscului genetic al astmului ar putea conduce catre un test care ar putea sa prezica daca un copil va dezvolta sau nu aceasta boala. 

Descoperire-inedita-in-privinta-astmului

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu un risc genetic mai mare de 30% au mai multe sanse de a dezvolta forme grave de astm decat cei cu un risc mai mic, arata BBC.Totusi, ei au spus ca e mult prea devreme pentru a avea mare incredere in acest test. Organizatia Astmului din Marea Britanie sustine ca aceste rezultate ar putea ajuta in identificarea persoanelor in cazul carora astmul poate lua forme severe.Acest studiu a fost condus de cercetatori de la Universitatea Duke din Carolina de Nord. Folosindu-se de rezultatele acestuia si ale unuia realizat in Noua Zeelanda, cercetatorii au putut calcula punctajul de risc genetic in cazul a 880 de persoane.
Doctorul Daniel Belsky de la Universitatea Duke a spus ca persoanele care au prezentat un risc genetic mai mare au si mai multe sanse de a lipsi de la scoala sau de la locul de munca din cauza afectiunii lor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *