sâmbătă,decembrie 9, 2023

Cele mai populare modalităţi de a pregăti alimente pentru copii

0

Una dintre cele mai simple moduri de a pregăti mâncare pentru copii este de gătitul în apă clocotită. Astfel se pot prepară cantităţi mari de alimente,iar în plus, carnea gătită astfel va fi mult mai moale.gatit
Tot ce aveţi nevoie pentru gătit în apă fiartă este un vas de gătit oarecare şi de apă, aşadar este cât se poate de simplu. Această metodă este adesea evitată, mamele temându-se că astfel alimentele îşi pierd din ingredientele nutritive valoroase. Dar nu trebuie să fie aşa, mai ales dacă va asiguraţi că produsele alimentare nu sunt gătite prea mult.
Apa în care fierb legumele sau carnea, poate fi utilizată pentru a face o supă gustoasă sau de a folosi ca un fundament pentru o altă masă.
Eu personal prefer să fierb cărniţa întotdeauna separat, sau cel puţin până dă primul clocot, după care o adaugă peste restul de ingrediente.
Cantităţi mai mari de alimente în acest mod pregătite pot fi îngheţate economisindu-se astfel mult timp în fiecare zi.
O altă variantă este gătitul la aburi, metodă foarte populară datorită faptului că în acest mod alimentele îşi păstrează gustul lor original şi ingrediente nutritive valoroase. Ca metode, există aparate special pentru gătit la aburi, sau dacă nu dispuneţi de un astfel de aparat, puteţi untiliza o sită metalică aşezată deasupra unei crăticioare în care fierbe apă.
O altă metodă de gătire bună pentru cei mici este la cuptor, în crăticioara în care se pregăteşte preparatul adăugându-se puţină apă. Uleiul este de preferat să fie adăugat la finalul procesului de preparare termică.
Există mămici care pentru cantităţi mai mici de alimente utilizează cuptorul cu microunde. Avantajul constă în faptul că este o metodă foarte convenabilă şi rapidă, în puţină apă într-un vas special pentru microunde, se pot găti cantităţi mai mici în felii de cartofi sau legume felii. Eu nu sunt adepta gătitului în acest fel, însă sunt multe persoane care recurg la el.
O metodă ce poate fi folosită când cei mici mai cresc puţin este gătitul la grătar, la tigaia de Teflon sau la tigaia specială cu recirculare a aerului. Oricare dintre aceste metode se va folosi este bines a se evite utilizarea uleiului chiar şi în cantităţi mici.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *