Cele zece aspecte de care trebuie să ţineţi seama atunci când alegeţi un cărucior

Alegerea unui cărucior a fost una dintre cele mai dificile sarcini înainte de venirea pe lume a celui mic. Există atât de multe variante pe piaţă, încât pur şi simplu stabilirea opţiunii finale ne-a dat cu adevărat bătăi de cap.
Până la urmă nu este numai un simplu cărucior, este primul mijloc de locomoţie al celui mic şi un element important întrucât intenţionam să îl folosim pe termen lung şi nu să îl schimbăm periodic.package-3-in-1-
Primul aspect: calitatea căruciorului
Întrucât nu intenţionam să schimb căruciorul deloc, ci îmi doream unul care să reziste în primii cei 3 ani de viaţă ai celui mic, când teoretic are nevoie de aşa ceva, am ales un cărucior de calitate, chiar dacă acest lucru însemna să plătesc de câteva ori mai mult decât pe unul no-name.
Al doilea aspect: tipul căruciorului
Un cărucior sport care să fie adaptat pentru toate vârstele, reprezintă o opţiune foarte bună, o variantă economică, totuşi, în primele luni de viaţa, confortul şi siguranţa oferită de un cărucior sport, nu mi se pare de 100%. În plus cum transportul în maşină urma să se facă întotdeauna în condiţii de siguranţă maximă, adică într-un scăunel special potrivit vârstei celui mic, am optat din start pentru un sistem complet 3 în 1, sistem care să cuprindă acest scăunel de maşină, landou şi cărucior sport
Al treilea aspect: dimensiunile căruciorului
Întrucât locuiesc la bloc, este clar că aveam nevoie de un cărucior care să îmi permită utilizarea liftului. Prin urmare am măsurat cabina liftului şi am ales un cărucior care să încapă uşor, în poziţie desfăcută.
Al patrulea aspect: modul de strângere al căruciorului
Având în vedere că intenţionam să călătorim foarte mult, am ales un tip de cărucior care să îmi permită strângerea facilă a acestuia şi depozitarea în portbagajul maşinii. În plus scăunelul de maşină tip scoică se monta direct pe cadrul căruciorului, acest lucru permitandu-mi că atunci când plecăm la drum cu cel mic şi nu se trezea când ajungeam la destinaţie, nu eram nevoită să mut copilul din scăunel în cărucior sau să car scăunelul în mâna, ci pur şi simplu să îl montez pe cadru căruciorului cu multă uşurinţă.
Al cincilea aspect: greutatea căruciorului
Un alte aspect important a fost greutatea acestuia, pentru că eram conştientă că uneori  va fi nevoie să ridic căruciorul singură, deoarece din păcate nu peste tot există rampe pentru cărucioare. Din acest punct de vedere a fost o alegere extrem de importantă, întrucât s-a dovedit că defapt sunt mult mai multe scări fără rampa decât m-aş fi gândit eu vreodată.
Al şaselea aspect: tipul, numărul şi configuraţia roţilor
Am stabilit de la bun început că am nevoie de roţi bune, rezistente, care să nu facă zgomot, roti duble din cauciuc cu suspensie, care să permite o manevrare foarte uşoară a acestuia, iar cele din spate prevăzute cu frână şi sitem de blocare. Nu agreez variantă cu o singură roată în faţa întrucât la urcarea treptelor, nu prezintă stabilitate. Prin urmare am ales varianta clasică de 4 roti, duble.
Al şaptelea aspect: înălţimea căruciorului
După ce am hotărât ce model dorim, am plecat în căutarea lui, pentru a le încerca într-adevăr. Prin urmare am ales un model care să ne permită amândurora menţinerea unei poziţii corecte şi în mers.
Al optulea aspect: materialul din care este realizat căruciorul
Era necesar un material de calitate, rezistent, uşor de curăţat care să permită asigurarea unui suport pentru cel mic, mereu curat, confortabil, iar în plus copertina să îi ofere protecţia necesară la soare, vânt, ploaie.
Al nouălea: dotarea căruciorului
Când bebe este mic, în special pe timp de vară, plimbările sunt lungi şi plăcute. Prin urmare este necesar şi un bagajel la purtător, motiv pentru care am fost atentă la spaţiile de depozitare: coş pentru accesorii, suport pahar, geantă depozitare.
Cel de-al zecelea aspect: culoarea
Deşi pare numai un moft, nu este chiar aşa. Pe lângă preferinţele fiecăruia, este bine să fie aleasă o culoare nici prea deschisă care să necesite curăţare zilnică, nici unul foarte închis care să se decoloreze de la soare sau de la curăţările repetate şi să arate uzat în scurt timp.
Noi într-adevăr am optat pentru o variantă care ne-a permis utilizarea până la vârsta de aproape 3 ani fără probleme, deşi a fost utilizat foarte intens şi folosit frecvent că spaţiu de dormit. Fiind un cărucior rezistent se prezintă într-o stare competitivă şi în acest moment, iar dimensiunile generoase în poziţia de somn, îi permit încă celui mic să tragă un pui de nani într-o după-amiază la terasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *