Celebrul bucătar Jamie Oliver a câştigat războiul împotriva McDonald’s

foto: resumendepinamar.wordpress.com

Celebrul bucătar Jamie Oliver a câştigat procesul itentat împotriva McDonald's
foto: resumendepinamar.wordpress.com

Bine cunoscutul chef Jamie Oliver, care a declarat un real război împotriva celui mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, a câştigat procesul!!! Motivul pentru care  bucătarul a fost atât de pornit împotriva celor de la McDonald’s a fost faptul că a descoperit o substanţă aflată în celebrii burgeri, şi anume hidroxidul de amoniu, o substanţă chimică cu care carnea de vită este umplută, dar care fac că produsele respective să nu fie comestibile. Jamie a prezentat audienţei substanţa roz (mâzga roz, cum a denumit-o bucătarul) produsă în urma proceselor chimice în care se utilizează hidroxid de amoniu.

Jamie Oliver duce de câţiva ani o adevărată campanie împotriva McDonald’s, el demonstrând în cadrul mai multor emisiuni şi documentare că modul în care mâncarea furnizată de aceştia este pregătită este extrem de nesănătos, şi mai mult, faptul că se foloseşte hidroxidul de amoniu pentru a transforma carnea stricată în hamburgeri ce par a fi comestibili.

Procesul se pare că nu a fost unul de tip juridic, ci unul moral, bucătarul reuşind să creeze presiunea socială de care era nevoie pentru ca McDonald’s să îşi recunoască greşeala, dar cel mai important, să elimine amestecul de vită cu hidroxid de amoniu.

359552-mcdonald-amp-039-s
foto: listovative.com

Oficial, reprezentanţii celebrului lanţ de tip fast-food au declarant că motivul pentru care au schimbat reţeta nu este presiunea pusă asupra lor, ci dorinţa de a îmbunătăţi produsele şi a se alinia standardelor în ceea ce priveşte calitatea cărnii. Iar motivul pentru care compania produce hamburgeri atât de ieftini este datorată nu calitaţii precare a acestora, ci achiziţiilor mari care le conferă avantajul cumpărării cărnii la cele mai mici preţuri de vânzare.

Se pare că această reţetă era folosită în special în America, unde utilizarea de hidroxid de amoniu este aprobată de Ministerul Agriculturii din Statele Unite, iar consumatorii nu sunt informaţi cu privire la utilizarea acestei proceduri.

Conform bucătarului, carnea folosită de McDonald’s este din cel mai ieftin tip de carne, de obicei destinat câinilor. Aceasta este apoi spălată cu hidroxid de amoniu şi pusă pe masa consumatorilor, în mare parte tineri şi copii.

Aşadar, această victorie este cu atât mai preţioasă!

Jamie Oliver pare însă  să nu se oprească aici, întrucât acesta doreşte să demonstreze şi faptul că acelaşi lanţ de restaurante prepară faimoasele Chicken McNuggets din resturile rămase de la puii vânduţi porţionat, adică din grăsime, zgârciuri, piele, organe interne, care sunt prelucrate, procesate şi apoi prăjite în celebra lor crustă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *