chec-cu-capsuni

Ingrediente:

  • 2 căni de căpșuni proaspete
  • 3 și 1/8 căni făină
  • 2 cești de zahăr alb
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 și 1/4 cești ulei
  • 4 ouă, bătute
  • 1 și 1/4 cești nuci pecan tocate

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină două tăvi de chec. (puteți îmbrăca tăvile și cu hârtie pentru copt).
  2. Peste căpșuni presărați zahărul și lăsați deoparte până pregătiți aluatul.
  3. Amestecați bine făina, zahărul, scorțișoara, sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Adăugați căpșunile, uleiul, ouăle și nucile pecan.
  4. Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 – 50 de minute (se testează fiecare bucată separat). Se taie rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *