Chec cu căpșuni

Ingrediente:
- 2 căni de căpșuni proaspete
- 3 și 1/8 căni făină
- 2 cești de zahăr alb
- 1 lingură de scorțișoară măcinată
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 și 1/4 cești ulei
- 4 ouă, bătute
- 1 și 1/4 cești nuci pecan tocate
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină două tăvi de chec. (puteți îmbrăca tăvile și cu hârtie pentru copt).
- Peste căpșuni presărați zahărul și lăsați deoparte până pregătiți aluatul.
- Amestecați bine făina, zahărul, scorțișoara, sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Adăugați căpșunile, uleiul, ouăle și nucile pecan.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 – 50 de minute (se testează fiecare bucată separat). Se taie rece.