Chec cu cireşe uscate şi seminţe

Ingrediente:
- 2 căni de făină albă de grâu
- 1/4 ceaşcă de zahăr brun
- 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriță de sare
- 2 căni de lapte bătut
- 1/4 ceaşcă sirop de arțar
- 1 cană cireșe uscate
- 1/4 cană semințe de floarea soarelui
- 1/4 cană semințe de dovleac
- 1/4 cană semințe de susan
- 1/4 cană semințe integrale de in
Mod de preparare:
- Încălziţi cuptorul la 180 de grade.
- Într-un castron mare, amestecaţi făina, zahărul brun, praful de copt, scorţişoara şi sarea.
- Într-un castron separat, amestecaţi siropul de arțar și laptele bătut. Amestecaţi cele două compoziţii până se omogenizează.
- Adăugaţi cireșele, semințele de floarea soarelui, semințele de dovleac, semințele de susan și semințele de in.
- Turnaţi aluatul în 3 mini tăvi de chec unse. Coaceți timp de 30 minute. Lăsaţi să se răcească în tigaie timp de 10 minute, apoi scoateţi din tăvi.
- Încălziţi cuptorul la 180 de grade.
- Folosind un cuțit zimțat, feliaţi cu grijă în aproximativ 26 de bucăți subțiri, (feliile trebuie să fie foarte subțire, cu scopul de a deveni crocante în cuptor).
- Așezați feliile pe o foaie de copt și coaceti timp de 20-25 de minute