chec-cu-dovleac

Ingrediente:

  • 425 grame piure de dovleac
  • 4 ouă
  • 1 cană de ulei vegetal
  • 2/3 cană de apă
  • 3 cești de zahăr alb
  • 3 și 1/2 căni făină
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1 și 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/2 linguriță cuișoare
  • 1/4 linguriță ghimbir

 

Mod de preparare:

1. Încălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți puțin formele de chec.

2. Într-un castron mare, amestecați piureul de dovleac, ouăle, uleiul, apa și zahărul până se omogenizează. Într-un castron separat, amestecați făina, praful de copt, sarea, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul. Amestecați cele două compoziții până se omogenizează și turnați în fomele pregătite.

3. Coaceți pentru aproximativ 50 de minute în cuptorul preîncălzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *