Chec cu migdale

Ingrediente:
- 180 g unt
- 200 g zahar
- 1 lingurita esenta migdale
- 3 oua
- 180 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 75 g migdale macinate
- 2 linguri lapte
- 3 linguri pudră de cacao
- 3 linguri apă caldă
- unt pentru a unge tava
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, iar gratarul cuptorului trebuie sa fie amplasat la jumatatea cuptorului. Tava trebuie unsa bine cu unt.
Într-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt și migdalele. Pudra de cacao de amesteca si ea cu apa caldă.
Intr-un vas se mixeaza untul (scos in prealabil din frigider, pentru a se inmuia un pic), zahărul și esenta de migdale. Apoi se adauga ouale, laptele și cate-o lingura cu varf de amestec de faina cu praf de copt si migdale pana la incorporare . Jumătate din aluat se pune in tava unsa cu unt, iar cealalta jumatate se amesteca cu mixul de pudra de cacao. Se toarna peste aluatul pus in tava si se amesteca usor cu o spatula asfel incat sa se intrepatrunda cele 2 culori.
Se pune checul la cuptor si se coace aproximativ 40-50 minute. Cand este gata, se mai lasa in tava inca 20 minute, pentru a se desprinde usor de peretii formei.
Pofta buna!