Chec cu nucă

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 8 linguri lapte
  • 100 g zahăr
  • 250 g făină
  • 6 linguri unt moale sau ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g miez de nucă
  • coaja de la o porticală

Mod de preparare:

Zahărul se freacă bine cu untul până ce se lichefiază. Ouăle se adaugă apoi pe rând şi se omogenizează compoziţia. Se adaugă faina in ploaie, amestecată cu praful de copt.

Nucile se taie mai mărunT, coaja de la o porticală se rade şi se adaugă şi ele în aluat.

Se toarnă compoziţia în forma de chec unsă cu un pic de unt şi presărată cu făină. Se coace checul timp de 30-45 de minute la foc potrivit şi apoi se lasă a se răcească în tavă. Se taie abia după ce s-a răcit şi s-a scos din formă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *