Chec cu nuci şi curmale

Ingrediente:

  • 2 ouă mari
  • 200g făină
  • 200g de unt
  • 100g de zahăr brun
  • vanilie
  • 1 linguriţă praf de copt
  • o ceaşcă plină de curmale
  • 3-4 linguri miez de nuca

 

Mod de preparare:

Curmalele se lasă la rehidratat în apă călduţă timp de o jumătate de ora. Nucile se mărunţesc şi se coc uşor.

Untul se freacă împreună cu zahărul, până ce se obţine o pastă, apoi se amestecă, treptat, ouăle bătute spumă şi vanilia. Se adaugă făina în ploaie, împreună cu praful de copt şi se încorporează bine în compoziţia formată.

Curmalele se mărunţesc şi se adaugă în compoziţie împreună cu nucile, păstrând câteva nuci pentru a orna pe deasupra.

Compoziţia rezultată se răstoarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptorul preîncălzit la 180°C.

Se lasă să se rumeneasca şi se face proba cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească şi se serveşte lângă o ceaşcă cu ceai sau cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *