Chec de fistic cu ciocolată şi fructe confiate

Chec de fistic cu ciocolată şi fructe confiateIngrediente:

  • 5 ouă
  • 100 g unt
  • 7 linguri zahăr pudră
  • 5 linguri făină
  • o linguriţă bicarbonat de sodiu
  • vanilie
  • 100g mix de fructe confiate
  • 50g ciocolată
  • 200 g fistic

Mod de preparare:

Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă. Apoi se adaugă zahărul pudră şi vanilia, amestecând cu mixerul în continuare până când se formează o bezea tare. Gălbenuşurile se freacă cu untul topit, până devine o pastă omogenă, după care se combină cu bezeaua. Se adaugă şi făina cu bicarbonatul amestecat, în ploaie, folosind 2 linguri şi amestecând de jos în sus pentru a nu se lasă compoziţia.

Fisticul, curăţat de coajă şi rumenit uşor, se pune în robotul de bucătărie sau în râşnită pentru a se formă o pudra cât mai fină, care se adugă şi ea peste compoziţia formată, amestecând cu grijă.

Fructele confiate şi ciocolata mărunţită se integrează şi ele în compoziţie, iar apoi se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt.

S-au păstrat câteva fructe confiate şi fistic mărunţit pentru a orna la suprafaţa checului.

Apoi se bagă la cuptor, şi se lasă la foc mic până creşte şi se rumeneşte frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *