Checul este un  preparat atât minunat, uşor de făcut şi versatil! Poate fi preparat în atât de multe moduri, cu atât de multe ingrediente surpriză, poate avea diferite forme, tot ceea ce contează este să fie pufos!

Mulţumim prietenei noastre Alina Turcu pentru această reţetă minunată, numai bună de servit lângă o cafea bună sau un pahar de lapte cald, în această prima zi de weekend.

Chec pufos cu ciocolată şi prune
Ingrediente:

  • 6 Ouă
  • 30 ml ulei
  • o ceaşcă de zahăr plus 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • o fiolă esenţă de vanilie
  • o cană jumate de făină
  • un plic praf de copt
  • 50g ciocolată rasă
  • o mână de stafide
  • 4-5 prune
  • mac
  • zahăr farin

Mod de preparare:

Se separă ouăle, iar albuşurile se bat cu zahărul până se obţine o bezea tare.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, esenţa de vanilie şi puţină sare, după care se adaugă peste bezea.

Se adaugă apoi în ploaie făina amestecată cu praful de copt, iar la sfârşit se încorporează şi stafidele.

În tava de copt unsă cu puţin ulei se pune jumate din compoziţia obţinută, apoi se presară ciocolata rasă şi prunele tăiate în jumătăţi. Apoi se pune şi cealaltă jumătate din compoziţie.

Se nivelează frumos şi se presară pe deasupra mac, pentru a face crusta mai gustoasă.

Se dă tavă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit şi se lasă până trece proba cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească puţin, apoi se pudrează cu zahăr farin.

Simplu, rapid, delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *