Iniţial, am vrut să încerc reţeta Andreei de tartă cu cremă de avocado, însă cum am mai spus, nu pot găti după reţete…:)

Aşa că am văzut poza şi nu am rezistat, fără sa vreau în mintea mea s-a conturat deja ideea unui preparat care într-un final a ieşti cu totul diferit. Dar data viitoare voi încerca sigur şi tarta ei, care pare deasemenea senzaţională!

Cheesecake cu avocado

Multă lume nu agreează Avocado, totuşi cred că, fie nu îl aleg cum trebuie, fie nu îl folosesc în combinaţiile potrivite. Dacă este un avocado nici prea copt, nici prea crud, are un parfum şi o savoare absolut senzaţionale. Poate pentru unele persoane poate părea puţin greţos, de aceea este de preferat să fie asociat cu alte alimente. Este un aliment atât de sănătos, încât este păcat să îl excludem din alimentaţia noastră fără ca măcar să îi dăm o şansă. Citiţi mai multe despre proprietăţile sale în articolul Sănătâte într-un fruct – Avocado şi sigur vă va convinge să îi acordaţi încă o şansă.

Iar acum să va povestesc cum l-am transformat eu în desertul meu favorit.

Pentru cremă am folosit:

  • 2 fructe de avocado
  • 1 pachet de brânză de vaci slabă (nu degresată)
  • o cutie smântână de gătit (175g)
  • o lingură rasă de zahăr brun (se poate folosi orice alt îndulcitor doriţi: miere, sirop de agave, etc)

Se poate face mai întâi o frişcă tare din smântână şi zahăr, fructul se pune la robot până se tranforma într-o pastă, iar apoi toate ingredientele se omogenizează bine. În varianta simplă, se pus toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se amestecă timp de câteva minute până a devenit o pastă omogenă. Iese foarte bine şi aşa!

Pentru blat am folosit:

  • 3 linguri stafide
  • o cană de curmale
  • 3 linguri migdale crude
  • 4-5 biscuiţi (de preferat cât mai simpli şi mai puţin dulci)
  • un cubuleţ mic de unt topit (opţional pentru a „lega” mai bine blatul)

Fructele uscate (fără sâmburi) şi migdalele se pun la înmuiat fie pentru câteva ore în apă rece, fie dacă vă grăbiţi în apă fiartă timp de 20-30 de minute.

Acestea se scurg bine de apă şi se adaugă toate în blender împreună cu untul şi biscuiţii.

Se mixează bine până se formează o pastă omogenă, sau se pot lasă bucăţele mai mari, pentru un aspect mai neuniform. Compoziţia se ia cu o spatulă şi se aseaza într-un vas cu marginile ridicate, presând bine. Peste blatul astfel format se toarnă crema de brânză.

Este un preparat atât de plin de gust şi de arome încât nu necesită nici o altă esenţă suplimnetara.

Se lasă obligatoriu la frigider pentru câteva ore pentru a se întări crema şi a se crea armonia prefecta între gusturi.

Pentru mine este cea mai simplă şi savuroasă reţeta de cheescake realizată vreodată, iar pregătirea acestui preparat durează maxim 15-20 de minute.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *