Cheesecake cu căpşuni

Ingrediente:
- 250g biscuiţi
- 100g unt
- 500g mascarpone
- 250g smântână min 20%.
- 100g zahăr pudră
- vanilie
- 2 pliculeţ gelatină
- 500 grame căpşuni
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender măcinăm biscuiţii, până obţinem o pudră fină, apoi adăugăm untul topit şi mixăm în continuare până se formează o pastă groasă. Această se răstoarnă într-un vas cu pereţii detasabili, presând bine. Se lasă la frigider pentru o oră.
Gelatina se lasă la înmuiat, apoi se pune într-un vas cu apă caldă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Într-un bol amestecăm cu un mixer smântâna, până devine o frişcă tare. Adăugăm zahărul şi mixăm în continuare, apoi brânza, gelatina şi vanilia.
Se amestecă totul până când se obţine o cremă fină şi consistentă.
Aceasta se răstoarnă peste aluatul din biscuit, se nivelează frumos, iar apoi se dă la frigider pentru câteva ore.
Într-o crăticioară se pregăteşte un sos de căpşuni, dintr-o mâna de căpşuni şi 2 linguri de zahăr, pasând capşunile, apoi punând vasul pe foc mic până dă câteva clocote. Se opreşte, focul, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă cu un pliculeţ de gelatină dizolvată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se scoate tarta şi se ornează frumos cu căpşunile întregi, apoi sosul se toarnă pe deasupra.
Se dă în continuare la rece, până se încheagă bine.
Să aveţi poftă!