Cheesecake japonez cu ciocolată neagră şi mascarpone

Acesta chiar este cel mai simplu desert posibil. Iuliana Dinu ne împărtăşeşte aşadar secretul unui deşert ideal pentru o duminică în care nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie: cheesecake japonez cu ciocolată neagră şi mascarpone.
Ingrediente
- 3 ouă
- 125g mascarpone
- 125g ciocolată
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul 170 grade.
Se separă albuşul de gălbenuş, albuşul îl punem în frigider.
Se topeşte ciocolata la bain marie, iar când este gata o dăm deoparte şi încorporăm brânza mascarpone şi gălbenuşurile.
Mixăm albuşurile şi încorporăm în bezeaua formată puţin câte puţin.
Tapetăm cu hârtie de copt o cratiţă mică, punem compoziţia obţinută şi dăm la cuptor 25-30 de minute la 170 grade.
Să aveţi poftă!