Cheesecake japonez cu ciocolată neagră şi mascarpone

Acesta chiar este cel mai simplu desert posibil. Iuliana Dinu ne împărtăşeşte aşadar secretul unui deşert ideal pentru o duminică în care nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie: cheesecake japonez cu ciocolată neagră şi mascarpone.

Cheesecake japonez cu ciocolată neagră şi mascarpone

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 125g mascarpone
  • 125g ciocolată

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul 170 grade.

Se separă albuşul de gălbenuş, albuşul îl punem în frigider.

Se topeşte ciocolata la bain marie, iar când este gata o dăm deoparte şi încorporăm brânza mascarpone şi gălbenuşurile.

Mixăm albuşurile şi încorporăm în bezeaua formată puţin câte puţin.

Tapetăm cu hârtie de copt o cratiţă mică, punem compoziţia obţinută şi dăm la cuptor 25-30 de minute la 170 grade.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *