Chifle-cu-chimen-şi-anason

Ingrediente:

  • 500ml. lapte bătut
  • ½ ceaşcă ulei de porumb
  • 50gr. drojdie proaspătă
  • 1 şi ½ linguriță de sare
  • 2 linguriţe oțet
  • 1 linguriţă anason
  • 1 linguriţă chimen
  • 400gr. făină de grâu
  • 600gr. făină integrală

 

Mod de preparare:

1. Încălziţi laptele la 37 °C și adăugaţi uleiul. Mărunţiţi drojdia şi turnaţi un pic de lapte până se dizolvă. Adăugați restul de lapte, sare, oțet, chimen și anason. Adăugați făina integrală și cea mai mare parte din făina de grâu.
2. Frământaţi bine aluatul, presăraţi puţină făină, acoperiţi vasul şi lăsaţi la odihnă aproximativ 1 oră.

3. Scoateți aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi împărţiţi în 12 boluri mici, cca 8 cm în diametru.
4. Puneţi chiflele în tava căptuşită cu hârtie pentru copt, înţepaţi cu o furculiţă, acoperiţi și lăsaţi aproximativ 30 minute.
5. Periaţi cu apă şi coaceți în cuptor la 200 °C, aproximativ 20 minute. Lăsaţi aceste chifle cu chimen şi anason să se răcească pe un raft, acoperite cu un prosop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *