Chifle cu unt, verdeturi si usturoi

Povestea e scurtă, pașii sunt ușor de urmat, nu mă întind prea mult, că micul dejun trebuie să fie gătit repede, mâncat cu simț de răspundere și apoi lăsat să-și facă datoria. Așadar, pentru astazi avem faimoasele chifle:
400 g făină
250 ml lapte
4 linguri ulei de măsline
1 lingură miere de albine
1 1/4 linguriţe sare
2 1/4 drojdie uscată
opţional: măsline tocate mărunt, roşii uscate la soare, rozmarin, oregano, busuioc
Pentru umplutură:
50 g unt la temperatura camerei
3 căţei de usturoi
pătrunjel proaspăt tocat
1 gălbenuş pentru uns deasupra
Într-un castron încăpător, cernem făina, facem o gropită la mijloc şi adăugăm: drojdia – pe care am lăsat-o 10 minute la crescut împreună cu 5 linguri de lapte şi mierea – restul de lapte călduţ, sarea şi ce doriţi din opţionale. Eu am pus măsline şi roşii uscate. Frământăm bine, până obţinem un aluat nelipicios şi elastic, şi-l lăsăm la dospit o oră. După ce s-a scurs timpul de dospit, punem aluatul pe blatul de lucru şi-l împărţim în 6 bilute. Formăm chiflele şi le secţionăm pe mijloc. Le aliniam într-o tavăacoperită cu hârtie de copt şi le mai lăsăm 10 minute să se odihnească. Între timp, cele 50 de grame de unt le frecăm bine, împreună cu pătrunjelul şi usturoiul pisat. Umplem crestătură chiflelor cu câte o linguriţă din amestecul de unt, ungem cu gălbenuş şibăgăm tava la cuptor. Cuptorul trebuie să fie încins la 200 de grade. Coacem 20 – 25 de minute.
Să aveti poftă!