Chifle umplute

Fragede, consistente, savuroase! Iată reţeta Irinei Modog de pâinici umplute, un preparat ce sigur vă va surorinde şi vă va încânta totdată!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 kg de făină
- un ou bătut
- un cubuleţ şi jumătate de drojdie
- 100-150g unt
- Un praf de sare
- lapte cât cuprinde
Pentru umplutură:
- roşii
- şuncă
- brânză/caşcaval
- Pentru uns:
- un ou
- susan
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte şi se freacă până se lichefiază bine. Făina cernută se pune într-un lighenaş, iar în mijloc se pune drojdia dizolvată, un praf de sare şi untul topit. Începe să se amestece, adăugând câte puţin lapte. Se frământă încontinuu, şi se adaugă lapte călduţ până când se obţine un aluat consistent ca de pâine.
Se aşează ligheanul acoperit cu un prosop la loc călduţ şi se lasă la dospit.
Se întinde o foaie destul de mare încât să poată fi împărţită în două. Nu se taie, ci doar se facă un semn unde este mijlocul acesteia.
Pe una dintre părţi se aşează din loc în loc rondele de roşie, se presară puţin piper şi sare pe ea, apoi se aşează o felie de şuncă şi o bucăţică de brânză/caşcaval. Se trage cealaltă parte peste umplutură apoi se taie cu o cană astfel încât felia de roşie să se încadreze perfect în mijlocul chiflei.
Se unge tava cu un puţin ulei şi se aşează chiflele unele lângă altele în tavă.
Se ung pâinicile cu ou bătut, se presară susan pe deasupra, iar apoi se introduce tava la cuptor, până se rumenesc frumos.
Poftă bună!!!
