Ingrediente:

  • ceapă mică
  •  
  • usturoi
  •  1 dovlecel
  •  2 ouă
  •  1 linguriță coaja de lamaie rasa fin
  •  1 lingura suc de lămâie
  •  sare
  • pesmet
  •  
  • ulei

chiftele cu naut

De data aceasta am folosit naut de la cutie. Se toarnă  nautul într-o strecurătoare, se spală bine sub jet de apă și se scurge. Dovlecelul se spala, curăța și grosolan grătar. Curățați ceapa și usturoiul, curat și foarte fin cotlet.

Se toarnă nautul  intr-un blender. Se mixeaza intr-un castron mare, apoi se adaugă dovlecelul, ceapa, usturoiul, ouale, 80 g pesmet, sucul de lamaie, sarea si coaja de lamaie rasa. Se amesteca toate infredientele. Din aluatul rezultat se formeaza chiftele, care se dau prin pesmet. Se pun pe o tavă si se dau pentru 10 minute la frigider.

Dupa ce se scot de la frigider, se prajesc in ulei, la foc mediu, pana partea de jos devine crocanta si aurie.

Se servesc simple sau asezonate cu o salata de cruditati.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *