Chiftele cu sos de rosii

Ingrediente chiftele:
- 3 bucati piept de pui;
- 1 ceapa medie;
- 100 g de pâine albă;
- 1 ou;
- 50 ml de lapte;
- sare și condimente pentru carne, dupa gust;
Ingrediente pentru sos:
- 2 roșii mari;
- 1 ceapa;
- 2 linguri sos de roșii;
- 125 ml apă (½ cana de apa);
- 1 lingurita faina;
- 1/2 linguriță de zahăr;
- 60 de grame de ulei vegetal;
- 1 catel de usturoi;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Pâinea albă fără crusta se inmoaie în lapte timp de 10 minute, iar apoi se stoarce. Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea de pui și pâinea.
În compozitia rezultata se adauga oul, sarea și condimentele si se framanta bine. Se formeaza chiftele și se fierb în apă clocotită, ușor sărată, timp de 15 minute.
Pentru sos, se caleste ceapa tocata pana devine aurie, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, 2/3 din apa, sosul de rosii si usturoiul tocat. Se fierb timp de 3-5 minute la foc mediu. Se amesteca faina cu apa rămasă, se toarnă în sos, se amestecă bine, adaugand zaharul, sarea și piperul și se fierb inca 5 minute.
Se servesc ca atare sau cu garnitura de paste.
Sa aveti pofta!