Chiftele de legume la cuptor

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • Un păstârnac
  • o ceapă mare
  • Un ardei
  • o lingură ulei de măsline extravirgin
  • o linguriţă oregano
  • o linguriţă boia de ardei dulce
  • O legătură pătrunjel proaspăt
  • Un praf de sare
  • Un praf de piper

Mod de preparare:

Toate legumele, mai puţin ceapa, se fierb, iar când se răcesc dau pe răzătoare sau se mărunţesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Ceapa şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele împreună cu sarea, boiaua, oregano şi uleiul.

Din compoziţia obţinută se modelează cu mâna umedă chiftele mai măricele.

Această se pun pe o tavă la cuptor tapetata cu hârtie de copt, şi se coc la foc mediu. Dacă nu aveţi rezistenţă la partea superioară întorceti-le pe ambele părţi să se rumenească frumos.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *