Pentru o zi de vară, încă, iată o reţetă minunată bogată în nutrienţi, o reţetă 100% vegană: chifteluţe de năut cu legume. Reţeta aparţine Iulianei Dinu, şi este o alegere excelentă atât pentru prânz, cât şi ca gustare de seară…dar de ce nu, foarte potrivită şi pentru micul dejun 🙂

 

Chiftele de năut şi legume la cuptor

 

Ingrediente:

  • 500 g năut
  • Un ardei roşu
  • O ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 3 grăunţi de usturoi
  • O legătură pătrunjel
  • O lingură de susan
  • Pesmet
  • Sare, piper

 

Mod de preparare

Se pune năutul la înmuiat cu o seară inaninte.A două zi se pune la fiert îndelung, până boabele devin moi. Separat se fierbe morcovul, ardeiul şi cartofii.

După ce s-au fiert, năutul se pasează bine cu blenderul adăugând apoi legumele fierte şi puţină zeamă în care au fiert legulmele. Se mărunţesc şi legumele, apoi se adaugă ceapă tocată foarte fin, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat şi susanul. Se amestecă bine şi se asezonează cu sare şi piper.

Cu ajutorul unei linguri, se ia din compoziţia formată şi între palme se formeză chiftele, ce se tăvălesc apoi prin pesmet.

Acestea se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt şi se dau la cuptor timp de 20-30 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *