Chiftele-din--curcan

Ingrediente:

  • 500gr. carne de curcan
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 6 crenguțe pătrunjel sau coriandru
  • 1 ou întreg
  • 60gr. semințe de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță chimen
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Curățați morcovii, tăiați felii subțiri și fierbeți până când acestea sunt fragede.

2. Între timp, curățați și tocați mărunt ceapa. Spălați și tăiați ierburile. Tăiați pieptul de curcan și dați la blender.

3. Într-un castron, amestecați morcovii piure, ceapa tocată, pătrunjelul tocat, carnea tocată, oul bătut, semințele de floarea soarelui, chimenul, sarea și piperul. Formați bile și rulați prin pesmet.

4. Fierbeți la foc mic într-o tigaie cu un pic de grăsime, amestecând ocazional. Când sunt gătite în mod corespunzător, puneți pe băț și serviți calde cu sos de iaurt sau tartar, maioneza curry sau ketchup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *